Afbeelding

Dit zijn de baantrends in Amsterdam

Advertorial

Ben jij op zoek naar een baan in Amsterdam? Lees dan snel verder! In dit artikel benoemen we de baantrends in Amsterdam. Als je alvast inzicht wilt krijgen in de vacatures die er op dit moment zijn in Amsterdam, ga dan naar vacatures Amsterdam.

Soorten banen in Amsterdam

Amsterdam heeft een bruisend nachtleven, hierdoor is er veel werk in de horeca. Van bartender of ober, tot DJ. Wil jij ook werken in de horeca? Geen dag is hetzelfde en het is altijd gezellig. Dit is wel even anders dan werken bij een callcenter, waar technische problemen vaak in de weg zitten. Daarnaast zijn er ook veel Amsterdammers werkzaam als zzp’er. Dit wil zeggen dat je eigen baas bent. Er zijn veel sectoren waar je als zzp’er in kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan een online webshop, consultancy of freelance opdrachten.

Amsterdam beschikt over een grote financiële sector, waarin veel mensen werken. Daarnaast bestaat er ook de Amsterdamse haven, waar ook een groot aantal mensen werken. Natuurlijk zijn dit niet de enige banen die voorkomen in Amsterdam. De stad is groot en heeft hierdoor tal van mogelijkheden. Je kunt aan de gang in kledingwinkels, werken als tourguide of als sportinstructeur. Wie weet begin jij binnenkort wel als influencer of vlogger, want die zijn er ook genoeg te vinden in Amsterdam.

Opkomende banen in Amsterdam

Benieuwd naar de opkomende banen in Amsterdam? Banen die je tegenwoordig veel voorbij ziet komen zijn bijvoorbeeld copywriters, logistiek medewerkers of verkoopmedewerkers. Maar ook banen als werken in een klantcontactcenter en banen in de financiële sector zijn populair. Laten we daarnaast de zorg niet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan een pedagogisch medewerker. De laatste tijd zie je ook veel online winkels die worden opgezet of kleine kleding boetiekjes die worden gerund. 

Traineeships in Amsterdam

Wat nu ook helemaal hip is én steeds populairder wordt, zijn traineeships. Maar wat  is een traineeship eigenlijk? Een traineeship is werk, waarbij je wordt opgeleid tot een bepaald beroep en je de kans krijgt  om te leren en jezelf te ontwikkelen in een bepaalde richting. Heb je bijvoorbeeld de verkeerde studierichting gedaan of wil je jezelf specialiseren? Dan is een traineeship ideaal! Naast alle banen zijn er dus ook veel traineeships op de markt. Ook Amsterdam heeft een groot aanbod aan traineeships. Zowel op mbo-, hbo- of wo-niveau zijn er genoeg traineeships te vinden. Ben jij op zoek naar een traineeship of een andere baan in Amsterdam? Kijk dan op vacatures bij werkzoeken.nl.

Uit de krant