Afbeelding

Hoe vind ik mijn ideale APK-garage in Amsterdam?

Advertorial

Elke autobezitter kent het wel, de APK. Dit is de algemene periodieke keuring die toetst of je auto nog voldoet aan de wettelijk vastgestelde eisen wat betreft veiligheid en milieu. Dit moet je bij een garage uit laten voeren. Hiervoor zijn er ontzettend veel opties. Je kunt deze opties grofweg opdelen in twee categorieën, de APK-keurstations en garages. De prijs van een APK hangt hier natuurlijk grotendeels vanaf, naast de kenmerken van je auto. We gaan hieronder kijken naar het kiezen van een goede APK-garage en naar de APK in Amsterdam.

Waar vind ik een APK garage in Amsterdam?

Ben je op zoek naar een APK in Amsterdam-oost, APK Amsterdam-west of een APK in Amsterdam-Noord? Dan kun je bij Mijngarage makkelijk selecteren op geschikte opties. Mijngarage.nl heeft een groot netwerk met veel APK-garages in én rondom Amsterdam. Deze garages kunnen ook APK-keuringen voor je verrichten. Daarom kun je er altijd vanuit gaan dat je een geschikte garage in de buurt kunt vinden die werkzaamheden uitvoert tegen een vaste én scherpe prijs. Hierbij heb je altijd vooraf duidelijkheid over de prijzen, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een APK-garage?

Je moet met name kijken naar de twee verschillende opties. Je hebt aparte keurstations waar ze niets anders doen dan APK’s. Deze hebben een officiële keurmeester en hebben verder geen belang bij eventueel onderhoud aan het voertuig. Bij een garage kun je vaak ook een APK laten doen, maar zij hebben natuurlijk wel belang bij onderhoud van de auto. Wanneer je onderhoud laat uitvoeren kun je dit makkelijk combineren met een APK, vaak krijg je dit er dan ook voordelig bij.

Tips voor de APK

Een APK ondergaan met je auto is helemaal niet moeilijk of ingewikkeld, maar het is wel handig om een aantal dingen te weten en je eventueel wat voor te bereiden. Zo voorkom je onnodige kosten en een hoop stress en tijd. Hieronder hebben we daarom een aantal handige tips op een rijtje gezet:

  • Zorg ervoor dat je kentekenbewijs in de auto zit, anders kan de garage je auto niet bij de RDW melden
  • Combineer de keuring met een beurt, zodat het voordelig is en je tijd bespaart
  • Je kunt de basis onderdelen zelf controleren vooraf en op die manier kosten voorkomen. Denk aan lampjes, ruitenwissers, de banden, kentekenplaat en dat soort dingen
  • Ga naar een betrouwbaar station of garage, bijvoorbeeld via Mijngarage.nl
  • Laat je niet allerlei dure reparaties aanpraten die vaak helemaal niet nodig zijn
  • Je kan de auto binnen twee maanden voor vervaldatum laten keuren, zonder dat de datum daarmee anders wordt

Het rapport na de keuring

Na de APK krijg je een keuringsrapport. Hierin kun je zien of je voertuig is goedgekeurd of juist niet, en een overzicht van alle punten waarop de auto is gecontroleerd. Daarnaast staan er regelmatig nog wat adviespunten op. Dit zijn geen redenen om de auto niet goed te keuren voor de keurmeester, maar het is dan wel zaak om hier binnenkort aandacht aan te besteden. Vaak zal de garage waar je de keuring doet hier direct ook naar kijken, zodat je weer een jaar vooruit kunt zonder problemen. Het is daarom ook verstandig om dit rapport te bewaren, zodat je weet hoe je auto er voor staat en waar nog aan gewerkt kan worden. 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief