Afbeelding

Welke bedrijfswagen past bij uw onderneming?

Advertorial

Wie op zoek is naar een bedrijfswagen kan tegen een aantal problemen aanlopen tijdens zijn zoektocht. Zo zorgt het grote aanbod er vaak voor dat ondernemers niet weten welke bedrijfsauto zij moeten kopen. Geldt dit ook voor u? Dan kiest u mogelijk lukraak een voertuig uit. Als u deze aanpak hanteert, krijgt u misschien al snel spijt van uw aankoop. De kans is namelijk klein dat dit de beste bedrijfsauto voor uw onderneming is. Daarom bieden wij u de helpende hand. Wij vertellen u hier namelijk hoe u de beste bedrijfswagen voor uw onderneming vindt.

Waar wilt u het voertuig voor gebruiken?

Voordat u op zoek gaat naar een bedrijfswagen, raden wij u aan uzelf af te vragen waar u het voertuig voor wilt gebruiken. Omdat het hier om een bedrijfsauto gaat, denkt u mogelijk dat dit een open deur is. Toch is dit geen overbodige vraag. Als u de auto alleen gebruikt om klanten mee te bezoeken, heeft u immers een ander soort auto nodig dan wanneer u er ook spullen in vervoert. Wie spullen vervoert, heeft namelijk een bedrijfswagen met laadruimte nodig. Denk overigens niet dat de laadruimte van iedere bedrijfsauto hetzelfde is. Dit is namelijk niet het geval. Sterker nog, er kunnen zelfs grote verschillen in zitten.

Nieuw of tweedehands?

Bent u begonnen aan uw zoektocht naar een geschikte bedrijfswagen voor uw onderneming? Dan heeft u mogelijk al wel ontdekt dat er onderscheid gemaakt wordt tussen nieuwe en tweedehands bedrijfsauto’s. Het is handig om te weten wat voor een auto u wilt kopen voordat u begint aan uw zoektocht. U kunt dan immers filteren in het aanbod, waardoor het vinden van een bedrijfswagen een stuk makkelijker wordt. Wilt u een Mercedes Sprinter occasion kopen? Dan wordt het nog een stukje makkelijker. U kunt dan immers filteren op dit type bedrijfsauto.

Sommige ondernemers vragen zich af waarom zij voor een tweedehands bedrijfsauto kiezen. Voornaamste reden hiervoor is dat u aanzienlijk goedkoper uit bent. Doordat een tweedehands auto al eens door iemand gebruikt is, betaalt u er niet de hoofdprijs voor. Wilt u graag een tweedehands bedrijfswagen kopen, maar weet u niet waar u terecht kunt? Kijk dan eens op Dutch Vans.

Ervaar hoe de auto rijdt door een proefrit te maken

Heeft u een bedrijfswagen gevonden die aan uw eisen voldoet? Koop deze dan niet direct, maar maak er eerst een proefrit in. De auto kan er nog zo goed uitzien, maar het belangrijkste is dat hij lekker rijdt. Gelukkig zijn de meeste autoverkopers zich hier bewust van. Daarom mag u vrijwel altijd een proefrit maken in een bedrijfsauto. Als de auto u ook tijdens de proefrit bevalt, dan pas koopt u de bedrijfswagen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief