Afbeelding

Een veilige borstvergroting: wat zijn de mogelijkheden?

Advertorial

De negatieve verhalen rondom borstvergrotingen lijken steeds vaker in het nieuws te komen, zelfs onder bekende Nederlanders die hun borsten laten vergroten bij de ‘duurste klinieken’. Daardoor speelt steeds vaker de vraag op of een borstvergroting wel veilig is. Droom je van een grotere boezem? We vertellen je hieronder meer over de mogelijkheden.

Siliconen borsten voor grotere cup

Siliconen borsten, oftewel een borstvergroting met implantaten, is al jaren populair onder dames die ronde en pronte borsten wensen. Niet iedereen heeft immers van nature een grote cupmaat, maar veel dames dromen ervan. We gingen in gesprek met Wellness Kliniek, aanbieder van borstvergrotingen:

‘Een borstvergroting is maatwerk. Het is van belang dat de gespecialiseerde arts altijd goed kijkt wat er bij je past. Bovendien zijn er verschillende merken implantaten op de markt. Wij maken gebruik van de beste, waaronder die van Natrelle, Arion, Mentor en Motiva. En welke dan écht het beste is, dat hangt dus van jouw lichaam af. Daarvoor is het uitvoerige consultgesprek van belang. Zo weet je wat je mag verwachten.’

Wat zegt de prijs over de veiligheid van de implantaten?

Wellness Kliniek vervolgt dat de kosten borstvergroting niet altijd iets zeggen over de kwaliteit ervan. Integendeel. Zijzelf hanteren bijvoorbeeld transparante en relatief lage all-in prijzen. Dat kunnen zij bieden omdat ze op grote schaal werken en daarnaast gebruik maken van hun uitgevonden techniek: MIBIS.

‘MIBIS, oftewel Minimally Invasive Breast Implant Surgery techniek, is een veilige en relatief snelle techniek. Het voordeel hiervan is dat de operatietijd flink verkort wordt en de incisie minimaal is, waardoor je sneller herstelt en zo min mogelijk lichamelijk letsel hebt. Een bijkomend voordeel is dat door een kortere operatietijd de prijzen lager kunnen blijven. Gespecialiseerde chirurgen inzetten is nu eenmaal niet goedkoop, en hoe korter de operatie duurt hoe minder lang zij betaald moeten worden.’

Kortom, een duurdere borstvergroting is niet per definitie beter. Het gaat om het totaalplaatje van goede kwaliteit, een persoonlijk consult, een effectieve en veilige operatie en de juiste nazorg. Kies daarom altijd voor een veilige kliniek die transparant is over de werkwijze.

Alternatief: borstvergroting met eigen vet

Zie je het toch niet zo zitten om te kiezen voor siliconen borsten? Dan kun je als alternatief kiezen voor een borstvergroting met eigen vet (lipofilling). Wellness Kliniek, die zelf naast siliconen borstvergrotingen ook deze ingreep uitvoert, geeft aan dat je hiermee de cup één maat kunt vergroten. Deze ingreep wordt volgens hen steeds vaker gekozen.

Hoe gaat dat in zijn werk? Het vet wordt middels liposuctie uit de benen, heupen of buik gehaald. Dat vet wordt daarna gezuiverd en ontdaan van bloed en schadelijke cellen. De gezonde levende cellen worden vervolgens geïnjecteerd in borsten. Het voordeel is dat hierbij een lichaamseigen stof ingebracht wordt, waardoor de kans op complicaties minimaal is.

Deze techniek kan overigens ook in het gezicht toegepast worden, als alternatief voor fillers. Zo kunnen rimpels opgevuld worden, jukbeenderen geaccentueerd worden, lippen vergroot worden. ‘Zelfs de neus kan lichtelijk gecorrigeerd worden met lipofilling’, zo sluit Wellness Kliniek af.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief