Afbeelding

Houten kerstboom met verlichting kopen

Advertorial

Een houten kerstboom met verlichting heeft iets heel speciaals. Het is net even anders dan een normale dennenboom. Toch geeft het evenveel sfeer en soms zelfs meer. Een houten kerstboom staat namelijk heel warm en knus in je woonkamer of op iedere andere plek. Maar wat voor lampjes hang je er eigenlijk in? Gewone kerstlampjes, of heb je hiervoor speciale lampjes nodig? We vertellen je hier precies welke lichtjes geschikt zijn voor de karakteristieke houten kerstbomen.

Wat is een houten kerstboom?

Een houten kerstboom is natuurlijk geen echte dennenboom. Het is helemaal gemaakt van hout. Houten bomen tuig je op in de vorm van een kerstboom. Zo heb je een uniek 3D decoratiestuk, zonder de ongemakken van uitvallende naalden. Heel handig natuurlijk, maar hoe bouw je deze op? Je koopt je houten kerstboom met verlichting op houtenkerstboom.com. Hier kun je kiezen tussen twee zeer kwalitatieve houten bomen: de Yelka of Spira boom. De Yelka bestaat uit houten latjes. Dit zijn dus de takken van de boom. Je draait de latjes naar buiten en legt ze van groot naar klein. Al deze latjes vormen samen met de paal een houten kerstboom. De Spira is iets verfijnder. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een houten spiraal. De spiraal draait om de paal van beneden naar boven. Zo creëer je een prachtige en unieke boom.

Normale kerstverlichting

Je kunt normale kerstverlichting gebruiken in een houten kerstboom. Toch passen niet alle kerstlampjes mooi bij de houten kerstbomen. De lichtjes zijn te groot of het snoer is te veel aanwezig. Het staat simpelweg niet altijd even mooi en elegant. Je wilt natuurlijk dat het verfijnde design van de houten kerstboom het meest opvalt, niet de lompe lampjes. Kies je voor de Spira boom? Dan is een normaal lichtsnoer ook lastig om de spiraal te draaien.

Speciale kerstverlichting

Dit is waarom je voor verfijnde draadverlichting kiest. Draadverlichting heeft een heel dun draad die je zo min mogelijk ziet. De lampjes zijn verwerkt in het draad. Daardoor valt het draad nog minder op. Je wikkelt de verlichting nauwkeurig om de takken of spiraal heen. Zo worden de lampjes één met je kerstboom. Dit ziet er super netjes en elegant uit.

Verschillende kleuren

Kies je gewoon voor warme witte lampjes? Dan heb je erg gezellige verlichting voor de feestdagen. Warme witte lichtjes passen ook nog eens erg goed bij de houten kerstboom. De lampjes lopen mooi over in de kleur van het hout. Het draad is overigens altijd zilver, maar valt vrijwel niet op omdat het zo dun is en omdat de lichtjes erop schijnen. Mag het van jou wel iets kleurrijker? Dan kun je ook voor multicolor draadverlichting kiezen. De kleuren zijn dan geel, groen, rood en blauw.

Twinkle effect

Wil je het nog spectaculairder maken? Je kunt ook draadverlichting met twinkle effecten kopen. Combineer het met gekleurde lampjes en je hebt de beste feestverlichting voor in je boom. Met het twinkle effect gaan de lampjes flikkeren. Dit kun je op 7 verschillende standen instellen. Bepaal zelf de snelheid van de flitsen. Heb je liever dat ze gewoon continu branden? Dat kan natuurlijk ook.

Kwalitatieve LED-lampjes

Voor een houten kerstboom met verlichting kies je het beste voor LED-lampjes. Vroeger werd er nog veel gebruikgemaakt van andere lampjes, zoals gloeilampen. Deze kerstverlichting was niet heel veilig, want de lampjes of kaarsjes werden nogal snel warm. Zeker bij een houten kerstboom is dit niet heel verstandig. LED-lampjes worden niet heet. Daardoor kun je ze gewoon uren laten branden zonder je druk te maken.

Wist je dat LED-lampjes ook heel erg lang meegaan? Ze hebben gemiddeld een brandduur van 15.000 uur. Dat betekent dus dat ze maar liefst 625 hele dagen meegaan. Dat was bij gloeilampjes vroeger wel anders. Deze hebben gemiddeld maar 1000 branduren. 41 dagen dus. Dat is niet erg lang. Daarom gingen er ook zo vaak kerstlampjes stuk en moest het hele lichtsnoer weer vervangen worden. Dit is niet bepaald duurzaam.

Houten kerstboom met verlichting maten

De Spira en Yelka bomen zijn in allerlei maten verkrijgbaar. De kleinste kerstboom is 42 centimeter en de grootste 190 centimeter. Daar heb je natuurlijk ook verschillende maten lichtsnoeren voor nodig. De verfijnde draadverlichting is te koop in een 6, 9, 12, 18 en 24 meter uitvoering. Er is altijd wel draadverlichting die precies lang genoeg is voor jouw houten kerstboom.

Draadverlichting op andere manieren gebruiken

Een houten kerstboom met verlichting is niet het enige wat je met de draadverlichting kunt doen. Organiseer je een kerstdiner? Hang de verfijnde draadverlichting mooi langs de tafel of om de poten heen voor wat extra sfeer. Je kunt de lichtjes ook in een kerstkrans hangen, een gewone dennenboom, langs het raam of de muur. Is de kerst over? Ook dan kun je ze prima laten hangen, bijvoorbeeld boven de bank. Draadverlichting is daarnaast te gebruiken als decoratie door het bijvoorbeeld om een vaas heen te wikkelen of over het tv-meubel te leggen. Zo heb je altijd duurzame verlichting in huis die je het hele jaar door kunt gebruiken. Ideaal voor als je niet te fel licht in huis wilt, maar liever wat sfeerlampen.

Houten kerstboom verder versieren

Is een houten kerstboom met verlichting voor jou nog niet uitbundig genoeg? Kijk dan ook eens naar de speciale versieringen die op de markt zijn voor houten kerstbomen. Denk hierbij aan houten kerstfiguren, houten kerstpieken en ja, zelfs houten kerstballen! Je kunt van alles en nog wat in je houten spar hangen om het helemaal naar je zin te maken. Of hang gewoon op wat je nog in de kerstdoos hebt opgeslagen. Glazen kerstballen en glimmende slingers passen namelijk prima bij de speciale draadverlichting.

Houten kerstboom met verlichting: waar bestellen?

Waar bestel je die mooie verlichte houten kerstboom dan? Laat de auto maar staan, je kunt deze gewoon online bestellen bij houtenkerstboom.com. Je hoeft de kerstboom niet helemaal naar huis te slepen. Je bestelt er gewoon een online en hij wordt al binnen enkele dagen thuis geleverd. Vergeet naast de kerstboom niet de verlichting apart bij te bestellen. Je vindt in de webshop ook een soort maattabel om de juiste maat verlichting bij je boom te vinden. Eenmaal thuis geleverd zet je de boom gelijk op. Dat kost overigens aanzienlijk minder werk dan bij een dennenboom. Wel zo fijn, want dan kun jij zo snel mogelijk genieten van je nieuwe pronkstuk.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief