Afbeelding

Vakantie dichtbij huis in een totaal andere wereld? Callantsoog!

Advertorial

Als inwoner van Diemen en omgeving ben je het wat drukkere leventje vaak wel gewend. Lekker dichtbij de grote hoofdstad en omgeven door een rijk winkel-, sport- en cultuuraanbod. Iedereen die wil ontsnappen aan de drukte hoeft het niet ver te zoeken. Veel inwoners zijn wel te porren voor een rustige vakantie in Callantsoog aan zee, zo blijkt uit de boekingen van vakantiehuisjesaanbieder Lekker Naar Zee.

Ontsnappen naar de rust

De boekingen liegen er niet om, ook tijdens de koudere dagen vertoeven mensen graag aan de zee. ‘Het najaar is al flink volgeboekt’, aldus Lekker Naar Zee. Zij bieden de meest comfortabele vakantiehuisjes in omgeving Callantsoog. Je kunt er ook dit jaar nog terecht voor een last minute huisje aan zee. Ook kun je al een boeking voor de zomer van 2022 maken.

Groene en gezonde leefomgeving belangrijk voor Diemenaren

Van 7 tot en met 11 juni 2021 vond de participatieweek Mijn Diemen van Morgen plaats. Hieruit bleek dat Diemenaren een groene en gezonde leefomgeving belangrijk vinden en dat er veel waarde wordt gehecht aan het groene buitengebied. En hoewel Diemen er redelijk stedelijk uitziet, voelt het voor inwoners relatief dorps aan. Toch zijn er ook inwoners die aangeven dat het wel wat groener mag (hoewel dat niet altijd kan in verband met druk op de woningmarkt). Voor ieder die graag vertoeft in een groene omgeving is zo’n vakantie naar een natuurrijke omgeving als Callantsoog een fijne keuze.

Natuurgebied Het Zwanenwater

Herken je je in bovengenoemde en ben je gek op de rust en natuur? Een goede reden om naar Callantsoog en omgeving te komen is een bezoekje aan het beschermde natuurgebied Het Zwanenwater. Dit bloemrijke duingebied heeft de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa. Ze zijn in de loop van de 18e eeuw ontstaan door de stijging van grond- en regenwater dat achterbleef.

Tegenwoordig behoort Het Zwanenwater bij Natuurmonumenten. Het wordt goed onderhouden en is de perfecte uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. Naast een prachtige natuur ontdek je er tal van dieren, waaronder meer dan 75 verschillende soorten vogels. Wil je overigens geen vakantie boeken, dan kun je er ook een dagtripje van maken. Vanuit Diemen sta je in circa een uur bij de ingang van dit prachtige park.

Familievakanties steeds populairder

Uit de boekingen van Lekker Naar Zee blijkt dat niet alleen stelletjes en gezinnen graag de omgeving van Callantsoog opzoeken. ‘We krijgen steeds meer vraag naar vakantiehuisjes voor grote groepen, waarin vooral grote families geïnteresseerd zijn. Quality time met opa & oma, ouders en kids wordt steeds vaker gezocht in een gezamenlijke vakantie’. In zo’n geval is het handig om niet te ver te hoeven reizen, zeker met de wisselende maatregelen van COVID-19.

Daarnaast is het simpelweg fijn als de locatie goed bereikbaar is, zeker wanneer mensen in het gezelschap wat meer moeite hebben met lange reisafstanden. Het is dan ook niet voor niets dat families uit Diemen en omgeving steeds vaker kiezen voor een vakantie aan zee in het Noorden van het land.

Nog veel meer te beleven

Bang om je aan zee te vervelen hoef je niet te zijn, ook niet tijdens de koudere dagen van het jaar. Zo vind je in de omgeving Speelpark de Goudvis, een gigantische speelgrond voor de kinderen. Daarnaast is er een overdekt zwemparadijs in de buurt en is het mogelijk verschillende toffe watersporten te beoefenen. In Callantsoog waan je je in een heel andere omgeving, en dat toch dichtbij huis!

Uit de krant