Afbeelding

De iPhone 13, het nieuwe paradepaardje van Apple

Advertorial

Je zou denken dat de ontwikkeling van smartphones zo onderhand wel aan de top zit. Nog betere schermen, nog snellere processoren, nog betere camera’s, het houdt een keer op toch. Maar Apple denkt daar in ieder geval nadrukkelijk anders over. In september 2021 komt de nieuwste iPhone telefoon op de Nederlandse markt. Deze gloednieuwe iPhone 13 heeft toch weer een aantal nieuwe features waar de echte fans van zullen smullen. De verwachting is dan ook dat ook deze nieuwe Apple smartphone weer gretig aftrek zal vinden.

De schare fans van de iPhone blijft onverminderd groot

De merkentrouw van iPhone gebruikers is opmerkelijk. Eens een iPhone, altijd een iPhone is toch wel een vaak gehoorde opmerking. Ook al zijn er goedkopere alternatieven, de echte diehard fans willen er niets van weten. Dat bleek ook toen de voorganger van de iPhone 13, de iPhone 12 op de markt kwam. Ondanks dat de voorgangers van dit model nog prima dienst konden doen stonden de fans in de rij om de nieuwste iPhone in hun bezit te krijgen. Dat gaat ongetwijfeld met de 13-variant opnieuw gebeuren. Want ook nu zijn de ontwikkelaars van Apple er toch weer in geslaagd om deze telefoon net wat beter te maken dan zijn voorganger.

Opnieuw een betere camera

Je zou denken dat de camera op een smartphone bijna niet meer kan worden verbeterd. Maar de iPhone 13 heeft toch weer een camera aan boord die net iets beter is dan die van eerdere modellen. Het is nu ook voor mensen die totaal geen talent voor fotograferen hebben mogelijk om mooie foto’s te maken. Je moet met deze smartphone wel heel erg je best doen om een onscherpe foto’s te maken. Dankzij extra faciliteiten voor beeldstabiliteit is een foto vrijwel altijd scherp, al zal een doorgewinterde beroepsfotograaf ongetwijfeld blijven zweren bij zijn geavanceerde spiegelreflex camera.

Een snellere processor voor betere prestaties

De iPhone 13 heeft de supersnelle A15 Bionic processor onder de motorkap. Hiermee worden bepaalde processen tot wel 40% sneller. Dit merk je vooral bij het streamen van video en het spelen van games. Natuurlijk speelt hierbij wel ook je internetverbinding een rol. Een haperende Wi-Fi zal hoe dan ook nog wel problemen geven. Maar als je internetsnelheid stabiel is dan zal je zeker merken dat deze nieuwe iPhone razendsnel reageert op je commando’s.

Dual sim voor nog meer keuzevrijheid

Concurrenten deden het al eerder, met de komst van de iPhone 13 kun je nu ook gebruik maken van dual sim. Twee simkaarten installeren biedt je de mogelijkheid om met hetzelfde toestel te switchen tussen privé en zakelijk telefoonverkeer. Daarnaast kun je als je in het buitenland bent gebruik maken van een goedkoper lokaal netwerk. Hiermee voorkom je hogere belkosten. Dit is vooral interessant als je buiten de EU bent en dus geen gebruik kunt maken van je belbundel.

Standaard minimaal 128 GB opslag

De tijd dat je apps moest verwijderen omdat het geheugen vol zat lijkt definitief voorbij. De iPhone 13 heeft minimaal 128 GB opslag. Dit is voor de gemiddelde gebruiker ruim voldoende. Toestellen met een lagere opslagcapaciteit zijn bij de 13-serie niet meer leverbaar. Je kunt wel kiezen voor nog meer opslagruimte, het model is ook beschikbaar met 256 GB of zelfs 512 GB opslagruimte. Waar is de tijd gebleven dat een smartphone 16 of zelfs maar 8 GB ruimte had. Het lijkt een eeuwigheid, maar toch kwam de iPhone 4 met een 8 GB opslag pas in 2012 op de markt. De ontwikkelingen zijn sindsdien razendsnel gegaan.

Voor wie is de iPhone 13 een aanrader?

Als gemiddelde gebruiker ben je misschien nog best tevreden met je iPhone 7 of iPhone 8S. Als dat zo is dan hoef je echt niet meteen naar de winkel te stappen of je abonnement om te zetten om een iPhone 13 in je bezit te krijgen. Maar als je de technologie op de voet volgt en graag up to date blijft met je smartphone dan is de nieuwe iPhone natuurlijk wel heel verleidelijk. Hij is vanaf september 2021 op de Nederlandse markt en verkrijgbaar als los toestel en in combinatie met een nieuw abonnement.

Vergelijk aanbiedingen voor de beste deal

Als je besluit om de iPhone 13 aan te schaffen in combinatie met een abonnement, vergelijk dan de diverse aanbiedingen van de verschillende providers. Bepaal voor jezelf hoeveel internetverbruik je nodig hebt en of je wel of geen behoefte hebt aan veel belminuten. Als je regelmatig gebruik kunt maken van een Wi-Fi netwerk dan kun je besparen op het aantal Gigabytes internet. Houd er rekening mee dat een abonnement inclusief telefoon met een waarde boven de € 250 als langlopende financiële verplichting wordt gezien en daarom gemeld bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel. Dit gebeurt uiteraard niet als je het toestel los koopt en een SIM only abonnement afsluit.

Uit de krant