Afbeelding

Duurzame meubelen voor in de tuin

Advertorial

Ben je op zoek naar tuinmeubelen die lang meegaan? Plastic stoelen of klapstoeltjes zijn meestal goedkoop in aanschaf. Je vindt ze veel in de Nederlandse tuinen. Je loopt wel het risico dat ze snel kapot gaan en dat je weer iets nieuws moet aanschaffen. Heb je liever tuinmeubelen die lang heel blijven? Lees hier meer over de beste duurzame keuzes voor jouw tuininterieur, waaronder luxe tuintafels en stoelen.

Een aluminium frame

Kies je voor duurzame tuinmeubelen, dan kies je voor een aluminium frame. Aluminium is roestvrij, waardoor regen en vocht geen schijn van kans maken. Ook het onderhoud van aluminium is minimaal, je hebt enkel een doekje of een spons nodig eens in de zoveel tijd. Je kiest voor sterk, maar toch licht materiaal. Is de zon verplaatst naar de andere kant van de tuin of wil je de stoelen en tafels opbergen in de schuur? Geen probleem. Aluminium weegt maar weinig en daardoor zijn aluminium tuinmeubelen gemakkelijk te verplaatsen. Met van der Garde tuinstoelen weet je altijd zeker dat je stoel van de beste kwaliteit is. Ze werken het aluminium af met een extra coating ter bescherming.

Tuinstoelen van textileen

Textileen is niet alleen heel mooi, maar ook weersbestendig. Het wordt vooral gebruikt voor tuinstoelen. Textileen ontstaat uit geweven polyestervezels en wordt afgewerkt met een pvc-coating laag. Die pvc-laag maakt het extra sterk. Stoelen met een textileen zitje en leuning drogen snel en zijn bestand tegen regen. Ideaal voor in jouw tuin dus! Naast deze voordelen ziet een textileen tuinstoel er ook erg strak en luxe uit.

Tuintafels van kunststof

Voor tuintafels is kunststof een prima optie. Nadeel van hout is dat het kan gaan splijten, splinteren of verkleuren. Kunststof is gemakkelijk schoon te maken en kan prima tegen regen. Met een kunststof tafelblad heb je geen gleuven. Daardoor kan zich geen vocht ophopen en krijgen bacteriën en vuil geen kans. Ook verkleurt kunststof minder snel en blijft het dus lang mooi. Kunststof tuintafels zijn verkrijgbaar in veel kleuren en vormen. Kunststof heeft een beetje een statische en koude reputatie. Alhoewel je deze tafels vaak ziet in het zwart, grijs of doorzichtig, zijn ze in allerlei andere kleuren verkrijgbaar die bij elke tuin passen. Kies voor een grote rechthoekige tafel, of koop een paar ronde bistro tafeltjes van kunststof voor een knusse sfeer.

Tuintafels van hout

Houten tuintafels zijn echte sfeermakers. Het staat nou eenmaal goed in elke tuin en geeft een warme uitstraling. Je kunt ze bijna met ieder soort stoel combineren en dat maakt het tot een gewilde keuze. Houten tuintafels zijn vaak helaas minder duurzaam. Ze zijn niet op dezelfde manier beschermd als kunststof of aluminium. Hout is gevoelig voor regen en indien niet goed onderhouden kan het gaan splijten of splinteren en kan zich vuil ophopen in groeven. Dat betekent niet dat je niet voor een houten tafel kunt kiezen. Een van de populairste houten van het moment die gebruikt wordt voor tuintafels, is teakhout. Teakhout is van prachtige kwaliteit, maar heeft als ieder andere houtsoort extra aandacht nodig. Teakhout is een soort dat niet splintert. Het kan echter wel verkleuren en barstjes of haarscheurtjes oplopen door weersinvloeden. Ondanks dat dit de kwaliteit niet schaadt, wil je deze problemen wel tegengaan. Met een teak protector ga je verkleuring van de tafel tegen. Ook kun je het hout water- en vochtafstotend maken met een teak shield.

Waarom kiezen voor duurzame tuinmeubelen?

Luxe tuinmeubelen lijken soms best prijzig en vallen misschien niet binnen je budget. Als je echter tafels en stoelen zoekt die voor langere tijd meegaan, kun je toch beter voor de juiste kwaliteit kiezen. Met een aluminium frame of een stoel van geweven textileen is jouw tuininrichting voor de komende jaren weer even klaar. Geniet van prachtige tuinmeubelen en verzorg ze goed zodat je er nog lange tijd van kan genieten.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief