Afbeelding

Healgen zelftest maakt testen op Corona makkelijk en snel

Advertorial

Het Coronavirus heeft ons flink in de tang, maar gelukkig is er een puntje licht in het vooruitzicht. Het virus krijgen we steeds meer onder controle, en dat geeft ons meer vrijheid, waar we ook echt aan toe zijn. Dit is mede te danken aan de Corona sneltesten en zelftesten.

Overheid gebruikt al de Healgen Coronatest

De overheid gebruikte al enige tijd de Healgen sneltest. De sneltest werd in GGD teststraten gebruikt, maar ook in ziekenhuizen, klinieken, en zorgcentra. De Healgen test was namelijk een van de door de overheid goedgekeurde Coronatesten die snel en veelvuldig ingezet kon worden. Echter weten sommige dat de GGD teststraat Coronatest geen plezierige test was. Er ging namelijk een wattenstaaf flink diep de neus in, en dat is geen prettig gevoel.

Healgen Zelftest is op de markt gekomen voor particulieren

Healgen heeft nu ook een zelftest op de markt gebracht, en dat is goed nieuws! De Healgen zelftest is dezelfde betrouwbare Corona (Antigeen) test die de overheid gebruikt, maar dan met een kort wattenstaafje. Je kunt jezelf dus gemakkelijk testen met een van de meest betrouwbare zelftesten in omloop, en op een niet-onaangename manier. Het wattenstaafje hoeft in principe niet dieper dan 2cm de neus in, en dat voel je nauwelijks.

De Healgen Zelftest scoort erg hoog qua nauwkeurigheid

Vergeleken met andere zelftesten scoort de Healgen zelftest erg hoog, en dat maakt hem erg betrouwbaar. De betrouwbaarheid ligt op 98,8% en de specificiteit op 99,5%. Niet alle zelftesten zijn even betrouwbaar, want qua nauwkeurigheid zit er onderling verschil in. Het verschil kan resulteren in geen Corona detectie terwijl je wel Corona hebt. Dat is natuurlijk waarvoor je een zelftest doet.

Thuis altijd een zelftest op de plank hebben liggen

De zelftesten zijn voor thuisgebruik en dat betekent dat je thuis op je gemakkie een Coronatest kunt doen. Thuis, waar je je prettig voelt, en wanneer het jou uitkomt. Het is slim om altijd een zelftest in huis te hebben. Het kan namelijk voorkomen dat je in contact bent gekomen met iemand die later Corona bleek te hebben. In dat geval wil je jezelf ook even testen. Maar het kan ook zijn dat je je niet helemaal fit voelt, of een van de Corona symptomen ervaart. Ook dan wil je graag even een testje doen. Wanneer hij voor het grijpen ligt, en je niet nog eerst naar de winkel hoeft, dan is dat wel zo prettig.

Geen klachten en toch Corona

Wist je trouwens dat je ook het Coronavirus bij je kunt dragen zonder dat je daar iets van merkt? Vooral in de eerste fase merken mensen niets. Het virus verspreidt zich eerst in je lichaam en vermenigvuldigd zich. Daarna komen pas de symptomen en wordt je ziek. Voordat de symptomen merkbaar zijn kun je in feite al iemand besmetten. Je hoeft dus zeker niet te wachten totdat je je niet lekker voelt. Regelmatig jezelf testen met de Healgen thuistest is dus zeker aanbevolen.

Wat moet je doen als de testuitslag positief is?

Het komt voor dat de testuitslag positief is. In dat geval is de kans heel groot dat je Corona hebt. Om er zeker van te zijn dat je ook daadwerkelijk Corona hebt, kun je je laten testen via de GGD. Je kunt ze bellen, maar ook online een afspraak maken.

Ondertussen is het slim om alle mensen die je in de 48 uur hebt gezien, ook even een zelftest laat doen. Er bestaat namelijk een kans dat jij door een van hun besmet bent geraakt, of jij iemand hebt besmet. Om dat uit te sluiten op een makkelijke manier, is de Corona zelftest dus erg handig.

Het opnieuw laten testen wordt een her-test genoemd. Blijkt bij de her-test dat je Corona hebt (COVID-19) dan moet je in quarantaine blijven. Blijkt het dat je geen Corona hebt, en dat de uitslag vals-positief was, dan kun je vrolijk weer doorgaan met je leven en je omgeving laten weten dat het vals alarm was. De kans dat er uit een her-test een ander resultaat komt is echter zeer klein, want als je getest hebt met de Healgen zelftest dan is de kans 0,5%.

Stay Safe

We willen afsluiten met enkele Stay Safe tips. Om de kans te minimaliseren dat je COVID-19 krijgt is het verstandig om:
●        Regelmatig je handen te ontsmetten, zeker voor en na gebruik van een winkelwagen.
●        Een mondmasker te dragen wanneer je in de buurt komt van andere mensen.
●        Drukke winkels te vermijden.
●        En dat je jezelf regelmatig test, en je omgeving dat advies ook geeft. Zo kunnen we sneller een Corona besmetting detecteren en een nieuwe besmetting voorkomen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief