Afbeelding

De voordelen van een moderne stoppenkast

Advertorial

Woon je in een betrekkelijk oude woning? Dan bestaat de meterkast mogelijk nog wel uit een ouderwetse stoppenkast. Bij zo’n installatie moet je de stop handmatig vervangen als deze doorslaat. In de huizen die tegenwoordig gebouwd worden, gebruikt men een moderne groepenkast. Deze is niet meer voorzien van stoppen, maar van automaten met schakelaars. Overweeg daarom om jouw huidige elektrische installatie te vervangen door een moderne variant. Om jou te overtuigen voor een moderne stoppenkast te kiezen, zetten we hier de grootste voordelen van zo’n stoppenkast op een rijtje.

Moderne stoppenkast is veiliger

In het midden van een stop loopt een draadje. Wanneer er te veel stroom door een groep loopt, smelt dit draadje. Als dit gebeurt, slaat de stop door en valt een deel van de stroom in jouw woning uit. Hierdoor voorkomt een stoppenkast dat er bijvoorbeeld brand kan ontstaan als gevolg van kortsluiting. Ondanks dat een stoppenkast zijn werk doorgaans goed doet, is het toch verstandig deze te vervangen door een moderne groepenkast.

Voornaamste reden om jouw oude stoppenkast te vervangen door een moderne groepenkast, is vanwege de veiligheid. Stoppenkasten zijn namelijk al behoorlijk achterhaald en worden vrijwel niet meer gebruikt. Dit in tegenstelling tot groepenkasten, die in iedere nieuwbouwwoning geïnstalleerd worden. Zo’n moderne stoppenkast voldoet bovendien aan alle veiligheidseisen die momenteel gelden. Hierdoor is de kans op problemen met jouw elektrische installatie minimaal.

Stoppen vervangen is niet meer nodig

In de intro van deze tekst gaven we al aan dat je bij een stoppenkast een stop moet vervangen als deze doorslaat. Het vervangen van een stop kost over het algemeen niet veel tijd. Toch kun je wel tegen problemen aanlopen als er een stop doorslaat. Zo ben je mogelijk vergeten om nieuwe stoppen te kopen nadat je de laatste keer een stop hebt vervangen. In dat geval zit je in een deel van jouw woning mogelijk zonder stroom. Bij een moderne stoppenkast hoef je hier niet bang voor te zijn. Moderne groepenkasten zijn namelijk voorzien van een schakelaar. Als de stroom is uitgevallen, zet je de schakelaar simpelweg omhoog en is de stroom vaak weer terug.

Moderne stoppenkast installeren

Ben je overtuigd van de voordelen van een moderne groepenkast? Wacht dan niet langer met het vervangen van de elektrische installatie in jouw woning. Voer deze klus bij voorkeur niet zelf uit. Waarom niet? Omdat je over specifieke kennis moet beschikken om de elektrische installatie in huis te vervangen. Neem daarom contact op met een ervaren elektricien. Voor hem kent elektra geen geheimen. Voor een elektricien is het vervangen van jouw groepenkast dan ook een fluitje van een cent. Bovendien weet je dat alles juist geïnstalleerd wordt en de stroom in huis goed werkt als je dit door een elektricien laat doen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief