Afbeelding

Startende ondernemer, welke verzekeringen zijn belangrijk?

Advertorial

Als startende ondernemer komt er vaak ontzettend veel op je af! Denk bijvoorbeeld aan de productie die op gang moet worden gebracht, de website die gelanceerd moet worden, alle verzekeringen die moeten worden afgesloten, enzovoorts. Welke stappen heb jij na het oprichten van je onderneming als eerste gezet? In dit artikel lees je meer over verzekeringen voor ondernemingen. Bij het starten van een nieuw bedrijf in Diemen is het sterk aan te raden om je goed te verzekeren. Het kan hoge kosten in de toekomst voorkomen!

Tip: gebruik de vergelijkingssite Overstappen.nl om niet zelf verzekeringen van diverse verzekeraars met elkaar te hoeven vergelijken. Het kan je veel tijd besparen.

Verschillende soorten verzekeringen voor ondernemers
Het is afhankelijk van het type onderneming dat je opstart en de wijze waarop je gaat werken, welke verzekeringen voor jou interessant zijn. Heb je bijvoorbeeld een bedrijfswagen voor je onderneming gekocht? Zorg er in dat geval voor dat deze goed verzekerd is. Met name de busjes van klusbedrijven zijn erg geliefd onder dieven. De bussen zitten vaak vol met dure gereedschappen. Een goede verzekering is een must!

Datzelfde geldt voor bedrijven met een kantoorruimte of werkplaats. Je wilt voorkomen dat de spullen die uit je kantoor gestolen worden niet goed gedekt zijn. Ze vallen logischerwijs niet onder je persoonlijke verzekeringen. Bij een kantoor in huis, een losse kamer, is dat vaak wel het geval. Kijk de polisvoorwaarden er nog eens op na.

Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten
Ook verstandig is het afsluiten van een beroeps- en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het kan voorkomen dat je tijdens het uitvoeren van een klus bij mensen thuis per ongeluk een dure vaas omver stoot. In zo’n geval worden de kosten voor het vervangen hiervan gedekt door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dat geldt overigens ook voor schade aangericht door medewerkers die je inhuurt. Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt schade gedekt na een beroepsfout. Denk aan een financieel adviseur die in een advies een komma op de verkeerde plek heeft gezet. Het kan grote gevolgen hebben voor een klant.

Laat je adviseren over verzekeringen
Aan de ene kant wil je goed verzekerd zijn. Aan de andere kant wil je onnodig hoge kosten voorkomen. Maak gebruik van een vergelijkingssite om de goedkoopste verzekeringen voor jouw onderneming te vinden. Je kunt je ook laten adviseren door een onafhankelijk adviseur. Deze kan met je meekijken en in kaart brengen welke risico’s je binnen je onderneming loopt. Op basis hiervan kun je vervolgens verschillende soorten verzekeringen vergelijken.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief