Afbeelding

Glasvezel in Diemen: is het beschikbaar op jouw adres?

Advertorial

Afgelopen jaar deelden we al vaker vreugdevolle berichten over de aanleg van glasvezel in Diemen. In Diemen-Noord was de uitrol van glasvezel al klaar en in Diemen Centrum en Diemen-Zuid werd er hard gewerkt om diverse woningen aan te sluiten. Hoe is het ondertussen gesteld met het glasvezel netwerk in Diemen? Benieuwd of je glasvezel aan kunt sluiten op jouw adres?

Controleer of je glasvezel kunt aansluiten

Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk zelf checken of je glasvezel kunt laten aansluiten op jouw adres. Controleer hier glasvezel internet door het invullen van je postcode en huisnummer. Je krijgt nu een overzicht van alle aanbieders die glasvezel bieden. Je ontdekt tevens direct de laagste abonnementsprijs.

Geen glasvezel? Wel sneller internet!

In 2019 zijn monteurs van KPN NetwerkNL voor glasvezel langs de deuren gegaan in Diemen om bewoners toestemming te vragen voor werkzaamheden in en rond de woning. Niet iedereen heeft echter toestemming gegeven. Heb je je bedacht of ben je nu net verhuisd naar een locatie zonder glasvezel, dan kun je contact opnemen met KPN voor de mogelijkheden op jouw adres. Let op, in de Biesbosch en het buitengebied van Diemen is geen glasvezel aangelegd.

Geen glasvezel beschikbaar, of op zoek naar een snelle oplossing voor sneller internet indien er nog geen glasvezel verbinding beschikbaar is? Dan kun je er ook voor kiezen om een groter internet pakket af te sluiten. Dit voorkomt haperend internet, wat het gevolg kan zijn van steeds intensiever gebruik van apparaten die verbonden zijn via wifi.

Je kunt hier zoeken naar het snelste internet abonnement op jouw adres in Diemen. Ook hier zie je meteen een overzicht van de jaarlijkse kosten (en korting!).

Overstappen is korting pakken

Zit je nu al jaren bij dezelfde provider aangesloten? Ook dan kan het slim zijn om je huidige internet abonnement eens onder de loep te nemen. Providers bieden namelijk in het eerste jaar van overstap vaak flinke kortingen, die kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s. Bovendien krijg je soms gratis extra’s, zoals tv-pakketten of wifi-boosters.

Kortom, overstappen is korting pakken, of dat nu gaat om glasvezel of een ander type aansluiting. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je maandbedrag ongeveer hetzelfde blijft, maar dat je daarvoor wel sneller internet ontvangt. Hoe dan ook, door te vergelijken kun je veel besparen.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief