Afbeelding

Een huis verbouwen in Amsterdam? Maak deze 4 beginnersfouten vooral niet

Advertorial

Je hebt je droomhuis in Amsterdam gevonden, gefeliciteerd! Heeft de woning in de loop der jaren wel z’n charmes verloren maar zie je de potentie? Dan ontkom je niet aan een verbouwing. Dit is best een grote stap. Zeker als je geen ervaring hebt met het verbouwen van een woning. Waar moet je rekening mee houden? En wat moet je vooral níet doen? Zorg ervoor dat jouw eerste verbouwing soepel verloopt door deze 5 beginnersfouten in ieder geval niet te maken! 

1.         Te snel van start gaan met de sloop
Je wil dit onderdeel van je verbouwing misschien zo snel mogelijk achter de rug hebben, maar de sloop van het oude interieur en eventuele bouwconstructies moet zorgvuldig worden gedaan. Begin vooral niet in het wilde weg met slopen. Kijk goed naar dragende muren en bestaande leidingen voordat je aan de slag gaat. Zo voorkom je een hoop ellende. Nog een tip: een container huren in Amsterdam scheelt je heel veel ritten naar de vuilstort. Deze wordt voor je huis afgeleverd en weer opgehaald nadat jij ‘m hebt gevuld met je sloopafval.  

2.         Geen (binnenshuis)architect in de armen nemen
Als je van plan bent om echt de hele indeling van je nieuwe woning om te gooien, is het verstandig om met een architect of interieurontwerper in zee te gaan. Zij hebben de kennis en het nodige inzicht om je houvast te geven tijdens je verbouwing. Van plattegrond tot tegels en van constructie tot keukenkastjes — laat je adviseren door experts. Anders is de kans groot dat je binnen de kortste keren omkomt in de keuzes.

3.         Altijd voor de goedkoopste optie kiezen
Of het nu gaat om aannemers, badkranen of parketvloeren — de goedkoopste optie is lang niet altijd de beste. Natuurlijk wil je binnen je budget blijven, maar houd er tijdens de begroting al rekening mee dat je voldoende geld uittrekt voor kwaliteit. Je zit namelijk niet te wachten op allerlei mankementen nadat de vakmensen net zijn vertrokken. Zet daarom genoeg geld opzij voor een goede afwerking en hoogwaardige materialen. Dit verdien je op den duur gewoon terug!

4.         In het huis blijven wonen tijdens de verbouwing
Het klinkt misschien als de beste en vooral goedkoopste optie - tijdens de verbouwing gewoon in de het huis blijven wonen - maar denk hier goed over na. Als je naast de verbouwing ook nog gewoon een baan hebt, kom je ’s avonds thuis in een bouwplaats. Bovendien word je waarschijnlijk ’s ochtends wakker gemaakt door de herrie van een boormachine en zit het stof ondertussen tot in je oren. Verre van ideaal. Er zijn genoeg tijdelijke woonoplossingen waarmee je de verbouwing comfortabel kunt overbruggen.

Aan de slag!

Nu je weet wat je vooral niet moet doen tijdens je eerste verbouwing, kun je met een goed gevoel je avontuur beginnen. Want het is bovenal heel leuk om je eigen huis te verbouwen tot droomhuis. Zeker als het resultaat je verwachting te boven gaat. Wil je jouw verbouwing goed beginnen? Dan kun je terecht op de website van Budgetcontainers. Hier vind je de juiste container voor iedere klus.


Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief