Afbeelding
Partnerbijdrage

Welke zorgverzekering past het beste bij studenten?

Advertorial

De gemiddelde Nederlandse student heeft het financieel gezien niet al te breed. Studeren is namelijk niet goedkoop. Zo moet je collegegeld betalen, boeken kopen en misschien huur je zelfs wel een kamer in de stad waar jij studeert. Naast deze kosten moet je ook een zorgverzekering afsluiten. Hier betaal je maandelijks vaak een flinke premie voor. Je ontvangt weliswaar zorgtoeslag, maar dit is lang niet altijd voldoende om de kosten voor de zorgverzekering te dekken. Daarom wil jij vast en zeker weten welke zorgverzekering het beste bij studenten past. Wij helpen jou in deze tekst de beste zorgverzekering voor studenten te vinden.

Vergelijk zorgverzekeringen met elkaar
In Nederland ben je verplicht om vanaf je 18e levensjaar een eigen zorgverzekering af te sluiten. Je kunt hiervoor bij verschillende zorgverzekeraars terecht. Dit maakt het er niet makkelijker op om een zorgverzekering te kiezen. Zorg vergelijken biedt in dat geval uitkomst. Probleem is alleen dat de gemiddelde student zo min mogelijk tijd en moeite wil steken in zorgverzekeringen vergelijken.

Zorgverzekeringen vergelijken kost je tegenwoordig gelukkig niet of nauwelijks tijd meer. Je kunt namelijk gebruikmaken van speciale vergelijkingssites. Op deze manier weet jij binnen de kortste keren wat in jouw situatie de goedkoopste verzekering is. Door een vergelijking te maken bespaar jij dus geld op jouw zorgverzekering.

Goedkope zorgverzekering voor studenten
Als student wil jij je waarschijnlijk zo goedkoop mogelijk verzekeren voor zorg. Daarom ga jij op zoek naar de goedkoopste studentenverzekering. Gelukkig zijn er genoeg verzekeraars die een lage premie hanteren voor studenten. Wanneer jij jouw zorgverzekering bij zo’n verzekeraar afsluit, betaal je aanzienlijk minder premie dan bij andere zorgverzekeraars.

Mogelijk vind jij de premie voor studentenverzekeringen ook nog wel te hoog. Er is in dat geval nog een mogelijkheid om te besparen op jouw zorgverzekering. Je kunt namelijk jouw eigen risico verhogen. Een zorgverzekeraar baseert de premie namelijk op het standaard eigen risico. Heb je nooit ergens last van? Dan kun je jouw eigen risico verhogen. Hoe hoger het eigen risico, des te lager de zorgpremie. Voor studenten die geld willen besparen op een zorgverzekering is het verhogen van het eigen risico mogelijk een uitkomst.

Uit de krant