Afbeelding

Tips voor liefdesverdriet

Advertorial

Iedereen maakt het weleens mee, verdriet omdat je het hebt uitgemaakt met je vriend of vriendin. Sommigen overkomt het meer dan eens, maar het blijft iedere keer weer pijn doen. Alsof je een stuk van je hart mist. Het enige wat je op dat moment wil doen is in je bed blijven liggen, chocolade eten en een verdrietige film kijken of naar zielige liedjes luisteren. Daar word je liefdesverdriet niet beter van, maar wat kan je dan wel het beste doen om er over heen te komen? Je vindt hier een aantal tips voor liefdesverdriet, zodat je je snel weer goed voelt.

Vermijd contact en herinneringen
Iedereen verwerkt liefdesverdriet op een andere manier, maar voor liefdesverdriet verminderen zijn er zijn gelukkig een paar algemene tips. Net als bij het afkomen van een rookverslaving is het ook bij liefdesverdriet belangrijk om af te kicken. Je moet de lijntjes doorknippen. Alleen als je niet meer aan hem of haar denkt, kan je verder. Dus geen contact via Whatsapp of andere kanalen en weg met herinneringen als foto’s. Daarnaast is het belangrijk om niet de hele tijd aan hem of haar te denken, zodat de wond kan helen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar je kan je gedachten sturen. Iedere keer als je aan hem of haar denkt dan kan je je bijvoorbeeld richten op je ademhaling of je laten afleiden door onder meer te sporten.

Blijf positief en blijf doorgaan
Liefdesverdriet gaat in een cyclus, waarbij je eerst ontkent dan hevige emoties voelt en vervolgens zwelgt in zelfmedelijden. Vervolgens kom je tot inkeer en kan je uiteindelijk accepteren. Het is goed om te weten dat je deze cyclus doorloopt en dat het niet altijd zo erg blijft voelen. Vermijd tijdens het doorlopen van deze cyclus wel overgangsrelaties en probeer altijd positief te blijven. Ook moet je proberen ritme te blijven houden. Je kan niet de hele dag door slapen of alleen wijn drinken en chocolade eten. Je moet blijven werken en gezond blijven eten om er uiteindelijk weer helemaal bovenop te komen. Zo ben je in no time van je liefdesverdriet af.

Uit de krant