Afbeelding
Partnerbijdrage

Dan maar de tuin in met vaste planten tijdens coronatijden

Advertorial

In Diemen zijn vragen gesteld over het naleven van de coronamaatregelen, vooral onder de jeugd. Het is duidelijk dat corona Nederland nog steeds in een ijzeren greep houdt. Ook wordt steeds duidelijker dat de situatie niet op korte termijn zal veranderen, aangezien er gevreesd wordt voor nieuwe golven en zware tijden. Dat drukt een stempel op de zomer. Hoe gaan we daarmee om en hoe zorgen we ervoor dat we toch de rust en ontspanning vinden die we nodig hebben om op te laden? Door de natuur. En als wij daar niet heen kunnen, dan halen we de natuur gewoon naar ons toe.

De tuin in tijdens corona

Steeds meer mensen hebben goed door dat zij veel tijd thuis besteden en dit waarschijnlijk de komende tijden ook nog zullen doen. Er zijn meerdere bronnen die verwachten dat de maatregelen toe zullen nemen in de herfst, wanneer mensen elkaar weer binnen treffen in plaats van buiten. Bij een samenkomen binnenshuis is het risico op verspreiding aanzienlijk groter dan buiten, waar het virus minder kans heeft.

Daarom is het goed om nu alvast te zorgen dat thuis een prettige plek is. Bijvoorbeeld door die laatste klusjes af te maken, een speciale kamer in te richten voor het spelen van games, ook voor de kinderen uiteraard, en het aanpakken van de tuin. Een bestraat gedeelte achter het huis met vaste planten in de borders, dat is een aangenaam uitzicht vanaf binnen en het is heerlijk vertoeven wanneer de planten bloeien en er buiten gezeten kan worden. Met of zonder gasten uiteraard.

Wat zijn vaste planten nou eigenlijk?

Vaak wordt gedacht dat vaste planten heel het jaar in de tuin staan. Dat is niet correct. Vaste planten zijn de planten die elk jaar terugkomen. Ook de planten die in de winter verdorren en vervolgens in de lente weer terugkomen, worden gerekend onder de vaste planten. Het zijn de parels in de tuin die gemakkelijk aangevuld kunnen worden met andere planten.

Zijn huis en tuin helemaal naar wens ingericht en klaar? Dan wordt het een stukje eenvoudiger om door nog meer coronamaatregelen te komen wanneer de situatie straks eventueel opnieuw aangescherpt wordt om een tweede golf in de kiem te smoren. 

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief