Afbeelding
Partnerbijdrage

Prepaid of sim only?

Advertorial

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Dan heb je tegenwoordig ontzettend veel keuze. Op het internet worden namelijk talloze smartphones aangeboden. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. En dan houdt het ook nog niet op bij het toestel zelf. Nee, want je moet ook nog kiezen tussen een abonnement, sim only of prepaid. Een abonnement wordt door veel mensen als te duur beschouwd, waardoor deze optie meestal snel afvalt. Sim only en prepaid blijven in dat geval nog over. Maar voor welke van deze twee kun je het beste kiezen?

Sim only vs. prepaid
Veel mensen kennen prepaid nog van vroeger. Wanneer je door je beltegoed heen was, ging je naar de winkel om dit op te waarderen. Nadat je afgerekend had ontving je een bon met een code. Deze code voerde je in op jouw telefoon en jouw saldo werd zodoende opgewaardeerd. Dit lijkt misschien wat ouderwets, maar je kunt hier tegenwoordig nog steeds gebruik van maken. Tegenwoordig hoef je hier niet meer voor naar de winkel. Nee, want het is namelijk ook mogelijk om jouw saldo via het internet op te waarderen. Prepaid is met name geschikt voor mensen die hun smartphone niet of nauwelijks gebruiken. Je betaalt met prepaid namelijk alleen voor hetgeen je met jouw toestel doet.

Bij sim only sluit je een abonnement af. Bij dit abonnement krijg je alleen geen gratis toestel. Hierdoor ligt het maandelijkse bedrag een stuk lager dan wanneer je kiest voor een abonnement met toestel. Bij veel sim only providers stel je zelf jouw bundel samen. Zo’n bundel bestaat uit belminuten, sms’jes en internet. Je kiest zelf wat je wel en niet gebruikt en hoe groot de bundel moet zijn. Grote voordeel van sim only ten opzichte van prepaid is dat je iedere maand een nieuwe bundel kunt gebruiken. Je hoeft jouw saldo dus niet in de gaten te houden. Het is echter wel zaak dat je niet buiten jouw bundel gaat, want dat kan je flink wat extra geld kosten.

Een goedkoop sim only abonnement vinden
Is de keuze op sim only gevallen? Dan wil je natuurlijk niet onnodig veel betalen voor jouw bundel. De bundel moet echter wel groot genoeg zijn om jouw gebruik te dekken. Sluit daarom nooit een abonnement af bij de eerste de beste sim only provider. Waarom niet? Omdat je mogelijk te veel betaalt voor de inhoud van de bundel. Ben je op zoek naar goedkope sim only en wil je ook nog een redelijke bundel? Maak dan altijd een vergelijking. Op deze manier zie je binnen de kortste keren welke prijzen de verschillende providers hanteren. Richt je overigens niet alleen maar tot de prijs, maar kijk vooral ook naar de inhoud van de bundel. Je wilt immers wel de beste bundel voor de beste prijs.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief