Afbeelding
Foto: GERRIT ALINK

Oudste inwoner van Diemen is 106 jaar geworden

Mensen

DIEMEN - Mevrouw Rijgersberg-De Graaff is zaterdag maar liefst 106 jaar geworden en daarmee is zij nog steeds de oudste inwoner van Diemen.

Burgemeester Erik Boog en zijn vrouw Wahida gingen bij mevrouw Rijgersberg-De Graaff langs in zorgcentrum Berkenstede om haar en de familie te feliciteren met deze zeer speciale gebeurtenis. 

Burgemeester Boog: “Natuurlijk namen we een heerlijke taart en bloemen mee! Mevrouw is geboren in Heesselt in de Betuwe. Toen zij 15 jaar was ging zij naar Amsterdam, waar zij al die tijd met haar gezin heeft gewoond, met uitzondering van de oorlogsjaren toen zij goed werd opgevangen in Friesland. In 2022 verhuisde zij naar Diemen. Mevrouw Rijgersberg is een sterke vrouw en nog vol humor: “Ik ben een ouwe taaie”. Mevrouw heeft drie kinderen, waarvan één helaas vroeg overleden. Gelukkig kan zij nog genieten van haar dochter (81 jaar) en zoon (78 jaar), kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ze is erg tevreden over haar leven. “We hebben het altijd goed gehad. En gelukkig konden we ook anderen helpen als dat nodig was.” Genieten deden zij ook van de vele vakanties. Vele landen in Europa werden dan aangedaan, zoals Spanje, Italië, Portugal, Griekenland en Oostenrijk, ook voor wintervakanties in de bergen.”

Uit de krant