Afbeelding
Foto: GERRIT ALINK

Zilveren Diemer Speld voor Jan Dick de Kort

Mensen

DIEMEN - Oud-gemeentesecretaris Jan Dick de Kort ontving gisteravond uit handen van burgemeester Erik Boog de Zilveren Diemer Speld. De onderscheiding van de gemeente Diemen werd hem uitgereikt bij zijn afscheid van de organisatie waar hij ruim vijftien jaar in dienst was. 

Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor Diemen en de gemeentelijke organisatie. Onder zijn leiding groeide de organisatie uit tot een professionele en effectieve lokale overheid met oog voor de menselijke maat en met een stevige verbinding met de lokale gemeenschap. 

Een aantal jaar geleden trad De Kort om gezondheidsredenen terug als gemeentesecretaris. Hij was de laatste jaren nog actief als klachtencoördinator en coördineerde regionale zaken. Burgemeester Erik Boog prijst de verdiensten van De Kort: “Hij heeft bij zijn aantreden om te beginnen de gemeente echt op orde gebracht en dat was geen eenvoudige klus. Vervolgens is onder zijn leiding de organisatieontwikkeling opgepakt met aandacht voor kwaliteitsverbetering voor de inwoners en een betere oriëntatie op de gemeenschap. Het resultaat mag er zijn: een slagvaardige organisatie waar de medewerkers met veel plezier werken. Niet voor niets werd de gemeente onder leiding van De Kort in 2015 uitgeroepen tot beste overheidswerkgever.”

Naast al deze prestaties roemde burgemeester de persoonlijke manier van optreden van de oud-gemeentesecretaris: “Hij was een geweldige schakel tussen bestuur en organisatie en een man die op de bal speelde en niet op de persoon. Hij schuwde niet de voorgrond, maar werkte het liefst op de achtergrond en gaf vooral vertrouwen en ruimte.”

De Zilveren Diemer Speld wordt door het college van B en W van Diemen toegekend aan mensen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Eerder ontvingen onder anderen Marinus van Dijk, Ruud Grondel, Alan Bains, Loek Stomps, Rob Verheuvel, Annabertha Veninga, Diny Koremans. Jacques Grishaver en Lex Scholten de onderscheiding.

Uit de krant