Alan Bains voor het nieuwe gebouw van De Kersenboom.
Alan Bains voor het nieuwe gebouw van De Kersenboom. Foto: Trudy Kroese

Alan Bains: 'Wij hebben altijd brede steun gekregen van de politiek'

Mensen

DIEMEN - Alan Bains, directeur/bestuurder van de Stichting Openbaar Onderwijs Primair gaat op 1 augustus met pensioen. Vorige week kreeg hij de Zilveren Diemer Speld, als waardering voor zijn inzet de afgelopen 28 jaar voor 'zijn' Diemense scholen, leerkrachten en leerlingen.

In het DiemerNieuws blikt Bains blikt terug op zijn periode in het openbaar onderwijs in Diemen. Er zijn veel zaken gerealiseerd en ook in de nabije toekomst zijn er positieve ontwikkelingen te verwachten.

Stichting Florente
De Stichting OOP fuseert op 1 augustus met de Stichting Spirit Basisscholen. De naam van de nieuwe stichting wordt: Stichting Florente. Jan Boomsma, die directeur is van de Stichting Spirit Basisscholen, wordt de bestuurder-directeur van de Stichting Florente.

Veel tot stand gebracht
Bains: "Er is de afgelopen jaren veel tot stand gebracht. De Noorderbreedte is gebouwd, De Octopus is gerenoveerd en heeft er veel ruimte bij gekregen en vanaf maandag 3 september krijgen de leerlingen van De Kersenboom les in een nieuw schoolgebouw dat vlak bij de huidige school ligt. En in het schooljaar 2021-2022 komt Het Atelier in een nieuw gebouw in Holland Park. Alle nieuwe en gerenoveerde scholen zijn duurzaam gebouwd: geen gasaansluitingen, warmte- en koude-installaties, zonnepanelen en goed geïsoleerd."

Samenwerking
Bains is zeer te spreken over de samenwerking met de gemeente. "Ongeacht de politieke kleur van het college van B en W hebben wij altijd brede steun gekregen van de politiek."

Rooskleurig
Bains ziet de toekomst van het basisonderwijs in Diemen rooskleurig in. Hij schat dat de scholen tot zeker 2050 over voldoende leerlingen zullen beschikken. "Ik hoop dat de Stichting Florente de huidige koers voortzet. Bij ons staat de leerling altijd voorop en dat dient wat mij betreft zo te blijven."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant