Afbeelding
Foto: Patrick Hesse

Gemeente en OSB ondertekenen intentieovereenkomst voor middelbare school

Algemeen

DIEMEN - In het gemeentehuis is vandaag een intentieovereenkomst getekend voor een onderzoek naar de totstandkoming van een middelbare school in Diemen.

De overeenkomst werd ondertekend door Saskia Grotenhuis, bestuurslid van de Stichting Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) en Jeroen Klaasse, wethouder Onderwijs. Met deze intentieverklaring verklaren de OSB en de gemeente zich bereid in gezamenlijkheid de haalbaarheid te  onderzoeken en – na een positief resultaat – de realisatie van de middelbare school te willen voorbereiden.

Wethouder Klaasse: "Ik ben blij dat hiermee de eerste stap gezet is voor de vestiging van een middelbare school in Diemen; dat is een langgekoesterde wens van veel inwoners. Ik ben ook blij dat de OSB zich bereid heeft verklaard met ons dit traject te willen doorlopen." 

Voorbereidingskrediet
De  gemeenteraad van Diemen heeft op 22 februari 2018 besloten een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen ter financiering van het onderzoek. De eerste activiteiten zijn gericht op het vinden van locaties voor de tijdelijke huisvesting en de definitieve huisvesting. Mocht de uitkomst van het onderzoek positief zijn dan wordt er naar gestreefd om het eerste leerjaar eind augustus 2019 van start te laten gaan in een tijdelijke huisvesting.

Uit de krant