Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Vragen over gemarkeerde bomen in Bergwijkpark

Natuur en Milieu

DIEMEN - De afgelopen tijd zijn er bij de gemeente meerdere vragen binnengekomen van bewoners die het opviel dat verschillende bomen in Bergwijkpark zijn gemarkeerd met een roze streep. 

De werkzaamheden voor het verder inrichten van de wijk Holland Park in Bergwijkpark en omgeving zijn in volle gang. Inmiddels is gestart met het uitbreiden van Campus Diemen Zuid en ook in de rest van Bergwijkpark zijn er plannen voor het ontwikkelen van nieuwe woongebieden.

Het aanbrengen van deze markeringen betekent niet dat de bomen op korte termijn gekapt gaan worden. De markeringen zijn aangebracht bij het meten van het gebied om exact de locaties van de bomen in beeld te brengen. Bij het maken van een ontwerp wordt dan bepaald welke bomen eventueel ingepast kunnen worden in het ontwerp en welke  bomen bij de uiteindelijke ontwikkeling van het woongebied gekapt gaan worden. Uiteindelijk komt er een nieuw park op een centrale plek in de wijk als ontmoetings- en recreatieplek voor bewoners.

Tussen het Roerdomppad en de Daalwijkdreef worden medio maart bomen verwijderd vanwege werkzaamheden in Holland Park. Het betreft hier niet de gemarkeerde bomen.

Uit de krant