Madelon Klijn in de praktijk.
Madelon Klijn in de praktijk. Foto: Oscar Borghardt

Oefentherapie Mensendieck Diemen bestaat 35 jaar

Bedrijven

DIEMEN - De Oefentherapie Mensendieck Diemen in de Burgemeester Bickerstraat 17 bestond op 1 februari 35 jaar. Praktijkhouder Madelon Klijn vertelt over de oefentherapie.

Madelon begon in 1983 met een praktijk aan huis in Diemen- Zuid. Tijdens een samenwerkingsverband met collega Geert Schaay ontstond de behoefte aan een extra locatie. Sinds 1994 is de praktijk gevestigd in de Burgemeester Bickerstraat 17. Sinds 2016 werkt Madelon in de praktijk samen met Jette Wassenaar, collega-oefentherapeut Mensendieck.

Madelon: "Veel mensen in Diemen kennen onze praktijk. Zij hebben er de afgelopen 35 jaar behandelingen of groepslessen gevolgd, hebben meegedaan aan een workshop of erover gehoord."

"Er is in de afgelopen 35 jaar veel veranderd in de zorg. Aanvankelijk werd er uitsluitend verwezen door huisartsen en specialisten. Nu is er directe toegankelijkheid en kunnen mensen ook zonder verwijzing bij de praktijk voor Oefentherapie Mensendieck terecht. In het verleden werden behandelingen vergoed door het ziekenfonds of was je particulier verzekerd. Nu moet je je, behalve voor de chronische zorg, aanvullend verzekeren."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant