Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Broer en zus stichtten brand in studentenflat

Politie

DIEMEN - Broer en zus Gilermo (26) en Simona I. (23) hebben volgens het Openbaar Ministerie brand gesticht op de benedenverdieping van de studentenflat aan de Rode Kruislaan in Diemen. Zij zouden de verzekering hebben willen oplichten. Ook zou er mogelijk een vierde verdachte in beeld zijn. Dit meldt NH Nieuws.

Bij de brand kwam de 27-jarige David Swart om het leven. Zijn vriendin en nog een tweede slachtoffer raakten zwaargewond door de brand. De woning waar de brand in de nacht van 19 juli begon was van Simona I. De vader van Swart is bezig een schadeclaim voor te bereiden, zo bleek tijdens de zitting.

Gilermo I. werd op 20 juli aangehouden. Simona I. werd op 19 oktober gearresteerd. Enkele dagen later werd de 23-jarige Rachid V. aangehouden.

De volgende zitting is op 18 januari. De officier van justitie benadrukte dat het onderzoek nog in volle gang is, nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het OM zet in ieder geval hoog in. "Als gevolg van het handelen van verdachten is er iemand overleden. En laten we niet de zwaargewonden vergeten, één van hen is voor altijd blind aan één oog."

Uit de krant