Voorzitter Els Nuisker, Jan Rijnierse, Hannie van Hoek en Relie voor de inmiddels turquoise winkelbus.
Voorzitter Els Nuisker, Jan Rijnierse, Hannie van Hoek en Relie voor de inmiddels turquoise winkelbus.

Zaterdag feest bij jarige Wereldwinkel

Mensen

DIEMEN Al 20 jaar staat hij op het Diemerplein: de bus van de Wereldwinkel Diemen. En dat wordt zaterdag 7 oktober gevierd met een groot feest.

De bekende bus van de Wereldwinkel Diemen veranderde een paar keer van kleur in de 20 jaar van haar bestaan. Wat gebleven is: een winkel vol unieke artikelen van over de hele wereld met een verhaal. Producten die je met een gerust hart kunt kopen, omdat er een eerlijke prijs voor betaald is.

Diemense initiatieven
Maar de Wereldwinkel Diemen is anno 2017 veel meer dan alleen de winkelbus. "Wij besteden de winst aan voorlichting, educatie en kleinere, Diemense initiatieven. Dat zijn projecten die onderwijs en gezondheid in verre landen bevorderen", vertelt penningmeester Jan Rijnierse. Er wordt gecontroleerd of het geld goed terecht komt. "Mensen gaan er zelf heen en kunnen dat zelf zien."

Thailand
"Zo hebben we bijvoorbeeld vorig jaar bijgedragen aan de Stichting Jolifant, voor een project in Thailand waarin niet alleen olifanten werden bevrijd van hun zware werk, maar ook de mensen geholpen werden die daardoor hun werk verloren, onder meer door ze werk te geven als verzorgers."

Feest
Zaterdag 7 oktober wordt het 20-jarig bestaan gevierd met een groot feest op het Diemerplein, dat om 11.00 uur begint. In en om een grote tent is van alles te doen. Kinderen kunnen met een strippenkaart meedoen aan spellen uit tien verschillende landen en kunnen een aardigheidje winnen. Er is veel bijzondere muziek, van salsa-a-capella en de kleinste fanfare tot wereldmuziek.

Geef een schooltas
De Wereldwinkel verbindt haar jubileum aan een actie van Unicef: 'Geef een schooltas, laat Syrische kinderen leren'. Voor 10 euro kun je zo een schooltas met inhoud doneren.

Meer informatie is te vinden op elsengroen.nl en de Facebookpagina Cadeauwinkel van de Wereld-Wereldwinkel Diemen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant