De wandelclub is een van de activiteiten van SWD.
De wandelclub is een van de activiteiten van SWD. Foto: Trudy Kroese

Veel senioren stellen informatief huisbezoek van SWD op prijs

Mensen

DIEMEN - Inwoners van Diemen die 75, 80, 85 of 90 jaar zijn geworden en nog zelfstandig wonen komen in aanmerking voor een informatief huisbezoek van vrijwilligers van Stichting Welzijn Diemen (SWD). Zo'n 60 procent van de mensen die zijn aangeschreven gaan op de uitnodiging in.

Marianne Berkelaar is coördinator Informatief Huisbezoek van de SWD. Marianne en vier vrijwilligers leggen de huisbezoeken af.

Marianne geeft aan dat het huisbezoek twee doelen heeft. De mensen krijgen informatie over de diverse voorzieningen voor senioren. Daarnaast wordt aan de hand van vragen over tien onderwerpen geïnventariseerd hoe het met de persoon in kwestie is. Indien nodig wordt contact gelegd met de ouderenadviseur van SWD, Madi (Maatschappelijke Diensten), Markant of andere instellingen.

Marianne vertelt over een aantal van de tien onderwerpen die aan bod komen. "Wonen is een belangrijk onderwerp. Veel ouderen wonen nog steeds in een eengezinswoning. Vaak slapen zij op de eerste verdieping en is er alleen op de begane grond van de woning een toilet. Dat is in sommige gevallen lastig. Veel mensen geven aan dat zij behoefte hebben aan een betaalbaar appartement. Het blijkt dat er daarvan te weinig zijn in Diemen."

Lees verder in het DiemerNieuws

Uit de krant