Schrijver en zanger Meindert Talma komt zijn sportliederen zingen.
Schrijver en zanger Meindert Talma komt zijn sportliederen zingen. Foto: Henk Veenstra

Festival KIS in teken van denksport

Cultureel

DIEMEN - Het festival Kunst in Sport (KIS) vindt plaats van donderdag 15 tot en met dinsdag 20 juni. Het festival wordt georganiseerd door Theater de Omval.

Kunst in Sport heeft zich ontwikkeld tot een meerdaags festival over de verbinding tussen sport en kunst. Het gratis toegankelijke programma op zondag 18 juni staat in het teken van de denksport.

Het festival begint op donderdag 15 juni (aanvang 20.00 uur) met een film over de historische bokser Olli Mäki. Deze bijzondere film over sport en liefde draait ook op dinsdag 20 juni (aanvang 14.00 en 20.00 uur). Op zondag 18 juni is er een vol programma dat start om 14.00 uur met een schaaktoernooi in samenwerking met schaakvereniging Oosten Toren en een bridgedrive in samenwerking met bridgeclubs Diemen-Noord en Sans Atout. Iedereen kan deelnemen aan deze toernooien. Informatie over het aanmelden is te vinden op de website www.kunstinsport.nl.

Na een diner in Grand Café Blauw begint om 19.30 uur het avondprogramma in de theaterzaal. Op het programma staan optredens van Hans Böhm, Meindert Talma en Tobi Kooiman. Schaker, schrijver en verslaggever Hans Böhm komt tijdens KIS Diemen onder andere een lied zingen over talent. Dammer, schrijver en zanger Meindert Talma komt zijn sportliederen zingen, waaronder een prachtige ballade over Jannes van der Wal, de excentrieke wereldkampioen dammen van 1982. Schaker en cabaretier Tobi Kooiman, winnaar van de Amsterdamse Cabaretprijs 2016, neemt de bezoekers mee naar de sociale vaardigheden van de (denk)sporter. Tussen deze optredens door wordt de prijs voor de Diemense Sporters van het Jaar uitgereikt. De presentatie is in handen van ex-wethouder van Sportzaken Steven Dijk.

Het complete programma: www.kunstinsport.nl.

Uit de krant