Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

TIW-Survivors lijkt te moeten vertrekken uit Diemen

Sport

DIEMEN - De kans is groot dat honk- en softbalvereniging TIW-Survivors naar Amsterdam-Oost moet verhuizen om plaats te maken voor Hockey Club Diemen (HC Diemen) Het college van B en W legt de gemeenteraad volgens de huidige planning in januari 2019 een voorstel voor over de toekomst van Sportpark De Diemen.

HC Diemen traint dit seizoen op de velden van Tennisvereniging Diemen Zuid (TVDZ), maar heeft behoefte aan een eigen accommodatie. Als TIW-Survivors inderdaad uit Diemen vertrekt komt er op Sportpark De Diemen ook ruimte voor een vierde veld van SV Diemen.

"Het plan is om twee hockeyvelden en een voetbalveld voor SV Diemen aan te leggen op Sportpark de Diemen. TIW-Survivors zou dan kunnen verhuizen naar Amsterdam Oost, daar is voldoende honkbalcapaciteit. Daarover is overeenstemming over tussen de gemeenten Diemen en Amsterdam", aldus een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente Amsterdam maakte gisteren bekend dat zij flink gaat investeren in sportaccommodaties. Het gaat onder meer om extra honkbalvelden in Sportpark Middenmeer.

Uit de krant