Marleen Jansen.
Marleen Jansen.
De ondernemer vertelt...

MarleenKookt lekkere en gezonde maaltijden

Bedrijven

Bij familiebedrijf MarleenKookt worden vijf dagen per week verse maaltijden bereid voor iedereen die gezond en lekker wil eten zonder zelf te koken. De maaltijden worden thuis afgeleverd in Amsterdam, Diemen en Amstelveen.

Marleen Jansen en Joris Keijzer zijn zeven jaar geleden met het bedrijf begonnen. "Ons uitgangspunt is om meer mensen blij te maken met lekker en gezond eten. In het begin kookte ik voor vrienden en kennissen in Amsterdam en bracht Joris de maaltijden rond op de bakfiets. Ik kook inmiddels niet meer alleen maar met een vast team en een vaste groep bezorgers brengt de maaltijden op een elektrische bakfiets bij de klanten thuis."

Vakmanschap en liefde

Joris vertelt dat ze met MarleenKookt een persoonlijk merk willen neerzetten waarbij tijd, liefde en vakmanschap vooropstaan. "Zowel in de gerechten als in de manier waarop deze worden verpakt en bezorgd", aldus Joris. "Ik hou me bezig met de bezorging, techniek en marketing, want in een klein familiebedrijf wil je niet dat er twee kapiteins in één keuken staan."

Vegetarische maaltijden

Marleen: "Naast lekker en gezond eten staan kwaliteit en duurzaamheid ook centraal. Met mijn team bereid ik bijna alles zelf en koken we met de seizoenen mee. We kookten naast vlees en vis al elke dag een vegetarische maaltijd. Daar is op verzoek van klanten nu ook één keer per week een veganistische maaltijd bij gekomen. Hiermee geven we niet alleen gehoor aan de wensen van onze klanten, maar blijven we onszelf uitdagen om nieuwe gerechten te maken. De maaltijden worden bezorgd in porseleinen schalen, wat mooi staat op tafel, en het bespaart veel plastic afval. En we kopen ook zo veel mogelijk producten bij lokale leveranciers."

Uit de krant