De eerste editie van het Wereldfestival was op 4 juli 2017.
De eerste editie van het Wereldfestival was op 4 juli 2017. Foto: Trudy Kroese

Weekendtips

Cultureel

DIEMEN - Ouders en kinderen die samen sporten, kijken naar sporters die meedoen aan de triatlon van Amsterdam en genieten van muziek en lekkere hapjes; het kan allemaal dit weekeinde in Diemen.

Diemer Doe Dag
Zaterdag 7 juli wordt de eerste Diemer Doe Dag georganiseerd. Het evenement begint om 12.00 uur swingend met een optocht geleid door een brassband, van Theater de Omval naar de sporthal aan de Prins Bernhardlaan. De hele middag wordt er gesport waarbij de teams handbal, voetbal, korfbal en hockey spelen. Er worden ook een kennisquiz en bingo gehouden en de dag wordt in stijl afgesloten met een afterparty waar een dj de muziek verzorgt.

Aanmelden: mail je naam, school en klas naar d.tool@welzijndiemen.nl, of zaterdag in de sporthal.
Instagram: diemerdoedag.

Wereldfestival
De tweede editie van het Wereldfestival wordt zondag 8 juli gehouden op het Van Markenplantsoen. Bezoekers kunnen genieten van dans, zang en muziek. Er zijn ook activiteiten voor kinderen. Bij de kraampjes en foodtrucks zijn hapjes en drankjes uit alle windstreken te koop.  Het Wereldfestival begint om 12.00 uur met een set van de jonge getalenteerde DJ Khadrix uit Diemen. Burgemeester Erik Boog zal om 13.45 uur het festival officieel openen.

Het volledige programma is hier te vinden.

TriAmsterdam
De wielrenners van de Amsterdamse triatlon TriAmsterdam doen Diemen aan. Tussen ongeveer 8.30 uur en 13.45 uur wordt er gefietst. De wielrenners komen vanaf de ringweg langs de Hartveldseweg Diemen in. Vervolgens gaat het over de Diemerbrug-Prins Hendrikkade-Weesperstraat-brug provinciale weg-Muiderstraatweg-Stammerdijk naar Driemond en via Nigtevecht, Loenen en Abcoude weer naar Amsterdam. De deelnemers aan de Olympische afstand komen één keer langs, de wielrenners die meedoen aan de halve triatlon rijden twee ronden.

Uit de krant