Fotograaf Stanley Gontha is een van de gasten tijdens Kunst In Sport.
Fotograaf Stanley Gontha is een van de gasten tijdens Kunst In Sport. Foto: Nico Brekelmans

Diemense sporters van het jaar geëerd tijdens Kunst In Sport op zondag 26 mei

Evenementen

DIEMEN - De achtste editie van Kunst In Sport (KIS) Diemen zal dit jaar plaats vinden op zondag 26 mei om 20:00 uur. 

Zoals ieder jaar worden tijdens het Diemense kunst- en sportgala weer prijzen uitgereikt aan de beste kunstenaars en sportmensen uit de gemeente Diemen. Voor het verdelen van de kunstprijzen organiseert de Stichting Kunstzin in samenwerking met het DiemerNieuws weer een wedstrijd, waarvoor kunstwerken konden worden ingezonden. De organisatie van Kunst In Sport is nog op zoek naar de beste Diemense sportvrouw, sportman, sportploeg, sporttalent en sportbestuurder van het jaar. Daarbij gaat het niet alleen om titels en aansprakelijke nationale prestaties, maar ook om mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de sport in Diemen. Nominaties zijn van harte welkom op Kunstinsport@gmail.com of via de Facebook pagina@Kunstinsport.

“De genomineerden zullen worden geëerd tijdens een avond met bijzondere gasten in Theater de Omval. Bij de Olympische Spelen van Parijs kunnen voor het eerst Olympische titels worden veroverd door de b-boys en b-girls bij het breakdancen, officieel “Breaking”. Tijdens KIS Diemen kun je getuige zijn van een echte breakdance battle, een wedstrijd zoals die ook in Parijs te zien zal zijn, georganiseerd in samenwerking met OnPoint Dancelab uit Diemen en Jurskee, topambassadeur en -jurylid van deze kunstzinnige sport. Natuurlijk zijn er ook weer interessante sportkunstenaars bij deze editie van Kunst In Sport”, aldus de organisatie.

“Schrijver Menno Pot komt vertellen over zijn boeken over de voetbalcultuur en zijn werk als journalist popmuziek en sport. Daarnaast staan er twee toonaangevende sportfotografen in de spotlight tijdens KIS Diemen, beiden actief bij de Rotterdam Marathon 2024. De Diemenaar Stanley Gontha is al meer dan dertig jaar actief als voetbalfotograaf. Zijn foto van de dankbetuiging van de vader van Nouri aan de Ajaxsupporters uit 2017 werd uitgeroepen tot beste foto in de categorie Nieuws bij de uitreiking van de Zilveren camera. Bjorn Parree is de belangrijkste atletiek-fotograaf van ons land. Hij lag tijdens de Nescioloop op 7 april in Diemen op zijn buik te fotograferen, maar hij was ook aanwezig bij vijf Olympische Spelen en hij ontbrak niet bij de Rotterdam Marathon 2024.”

Uit de krant