Afbeelding

Diemer December Dagen worden morgenavond geopend

Evenementen

DIEMEN - De opening van de Diemer December Dagen vindt op vrijdag 8 december plaats op het plein voor het gemeentehuis. Het evenement duurt van 18.30 tot 21.00 uur.

Op het plein voor het gemeentehuis staat sinds woensdag een grote kerstboom. De opening van de Diemer December Dagen start om 18.30 uur met het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom. Dit gebeurt door wethouder Jeroen Klaasse en kinderburgemeester Feija Bogaards. Van 18.45 tot 19.15 uur is er een optreden van Stijn en Nienke kindershow. Van 19.20 tot 19.45 uur is er een optreden van het ABC Gospelkoor. Edog Muzikaal Theater treedt van 19.50 tot 20.05 uur op.

Om 20.05 wordt de uitslag bekendgemaakt van het kerstsokkenspel voor kinderen. Daarna is er tot 20.30 uur opnieuw een optreden van het ABC Gospelkoor. Om 20.30 uur wordt de uitslag van het kerstsokkenspel voor volwassenen bekendgemaakt. Van 20.30 tot 20.45 uur is er een optreden van Voice Female. 

Er zijn die avond tussen 18.30 en 21.00 uur nog meer activiteiten op het plein voor het gemeentehuis. Er loopt een echte kerstelf in de rondte die leuke ballonnenfiguren maakt. Op het plein zal een dame met een hoepelrok gevuld met kerstkaarten lopen. Belangstellenden kunnen een kerstkaart uitkiezen, er een boodschap op zetten en die vervolgens in de brievenbus doen die de dame op haar rug draagt. 

Mr & Mrs Coco lopen rond om aanwezigen te voorzien van een bekertje lekkere warme chocolademelk. Scouting Diemen deelt weer heerlijke glühwein uit en helpt bij het verwarmen van een marshmallow aan een stokje boven een kampvuur.

Alle bezoekers van de opening van de Diemer December Dagen kunnen bij Verwijk’s Gebakkraam een gratis oliebol afhalen. Op het plein tref je ook moeder Maria aan als levend standbeeld. Zo nu en dan zingt zij haar lied.

Bij de kraam van Theater de Omval maken bezoekers kans op twee vrijkaarten voor een voorstelling en bij de andere kraam kunnen ze voelen welke voorwerpen er in de kerstsokken zijn verstopt. Ze maken dan kans op een leuke prijs.

Uit de krant