Afbeelding
Foto: House of Bird

House of Bird opent bockseizoen op 6 oktober met Bocktoberfest

Evenementen

DIEMEN - House of Bird opent op vrijdag 6 oktober het bockbierseizoen met het Bocktoberfest in het Diemerbos. Het belooft een mooie aftrap te worden met onder meer de lancering van het nieuwe bier Kaketoekomst, een veiling voor het goede doel, het Open NK Rodebock en verschillende DJ’s.

Het Bocktoberfest wordt georganiseerd door House of Bird, het officiële proeflokaal van brouwerij Bird Brewery. Vanaf 17.00 uur knallen er vrolijke vibes door het proeflokaal en lanceren zij het bier Kaketoekomst. De opbrengsten van het bier worden gebruikt om samen met Club Kakatua een trash barrier aan te leggen op Bali, waarmee ze jaarlijks 20.000 kilo plastic uit de rivier kunnen halen.

Om extra geld op te halen wordt het eerste fust Kaketoekomst om 17.30 uur geveild, waarbij de winst volledig gaat naar Club Kakatua. 

Bier, food & live muziek

Het proeflokaal heeft altijd 18 eigen bieren op tap, maar speciaal voor het Bocktoberfest zijn er ook nog enkele herfstige bieren te proeven in hun brouwlab. “Gerijpte fusten, bijzondere brouwsels: stuk voor stuk leuke dingen. Verder komen een aantal seizoensbieren nieuw op tap, dus voor de bierliefhebber is er heel veel te ontdekken. Ook hebben wij die dag een speciaal menu dat helemaal past bij een Bocktoberfest”, aldus de organisatie. 

Vanaf 17.00 uur draaien ‘DJ Wouter’ en ‘DJ Flop & Jop’ de avond aan elkaar. Vrolijke klanken zorgen voor een positieve sfeer, waarbij zij verwachten dat de dansvloer naarmate de avond vordert steeds voller zal staan! 

Open NK Rodeobock

Er zijn verder een aantal ludieke activiteiten, waarbij deelnemers zelfs kans maken om zichzelf te kronen tot Nederlands Kampioen tijdens het Open NK Rodeobock (vanaf 16.00 uur).  Zorg dat jij op 6 oktober het langst blijft zitten op onze Rodeobock en kroon jezelf tot Nederlands Kampioen Rodeobock. Meedoen is gratis, maar plekken zijn beperkt. Schrijf je dus snel in via de website!

Meer informatie is te vinden op:

https://www.houseofbird.nl/bocktoberfest-2023/ 

Uit de krant