Wethouder Jeroen Klaasse en de prijswinnaars.
Wethouder Jeroen Klaasse en de prijswinnaars. Foto: Trudy Kroese

Prijzen Daarom Diemen Challenge uitgereikt

Cultureel

DIEMEN - In Schuilkerk de Hoop zijn dinsdagavond de prijzen uitgereikt van de Daarom Diemen Challenge. Het gaat om initiatieven om Diemen leuker te maken. De eerste prijs is gegaan naar Danielle en Danny Mica van de Stichting Loswalfestival. Zij gaan tijdens het Loswalfestival de Diemo-eendenrace organiseren.

De eend Diemo is de mascotte van Daarom Diemen. Allard Faas ontving de tweede prijs voor zijn initiatief '13 in Diemen'. Het betreft een serie foto's van pubers van 13 jaar oud in Diemen. Sophie Tjebbes sleepte de derde prijs in de wacht voor een reeks filmavonden over Duurzaam Diemen in Theater de Omval. Er worden dan films vertoond die mooi en inspirerend zijn en zorgen voor bewustwording en daarmee hopelijk voor wat duurzamer gedrag bij de bezoeker. Ook kunnen de bezoekers op zo'n avond genieten van een gezonde maaltijd.

De aanmoedigingsprijs is voor Chivani Henshuys met de 'Diemer Doedag'. Zij heeft geen geldbedrag gewonnen, maar haar initiatief wordt opgepakt door de buurtsportcoaches die samen met haar dit evenement gaan organiseren.

Uit de krant