Afbeelding
Foto: Diemer Harmonie

Diemer Harmonie neemt afscheid van voorzitter Hubert de Leeuw

Cultureel

DIEMEN - Na 23 jaar in het bestuur, waarvan 18 jaar als voorzitter, heeft Hubert de Leeuw maandag tijdens de Algemene Ledenvergadering afscheid genomen als voorzitter van de Diemer Harmonie. 

“In alle jaren als voorzitter heeft Hubert veel betekend voor de vereniging en voor de gemeenschap in Diemen. Gelukkig blijft hij wel spelen op zijn hoorn in de harmonie. De harmonie heeft op passende wijze afscheid genomen van Hubert. Tijdens de vergadering is Marike Smit-Schooneveldt gekozen als nieuwe voorzitter”, aldus de Diemer Harmonie. 

Marike Smit-Schooneveldt: “Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en samen met de rest van het bestuur en de leden gaan we er een mooi jaar van maken. Ik wil Hubert nogmaals bedanken voor alles wat hij voor de Diemer Harmonie gedaan heeft. Ik ben blij dat hij blijft spelen, want ook binnen de hoorn sectie vervult hij een belangrijke rol en zo kan ik ook nog gebruik maken van al zijn kennis.”

Altijd al eens mee willen spelen met de Diemer Harmonie? Maandag 3 april is er een open repetitie onder leiding van Vincent van den Bijlaard van 20.00 tot 21.15 uur in Theater de Omval. Kom luisteren of speel mee bij het leukste orkest van Diemen. Aanmelden via www.diemerharmonie.nl. Je krijgt de muziek van tevoren per e-mail toegestuurd. 

De Diemer Harmonie werd opgericht in 1897 en bestaat uit 40 leden van jong tot oud. De harmonie staat onder leiding van haar vaste dirigent Vincent van den Bijlaard. Het symfonisch blaasorkest geeft jaarlijks verschillende concerten in en rond Diemen, soms elders in het land. 

Bespeel je geen instrument? Ook dan kun je de Diemer Harmonie steunen door vriend te worden. Meer informatie op diemerharmonie.nl

Uit de krant