Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Eerste paal nieuwbouw Brede School de Kersenboom

Buurt / wijk

DIEMEN - Met een historische heistelling is donderdag symbolisch de eerste paal geslagen voor het nieuwe gebouw van brede school De Kersenboom in Plantage De Sniep.

De directeur van de school, Caroline Naumovski en wethouder Jeroen Klaasse van Onderwijs sloegen deze eerste paal samen met een aantal kinderen.

Volgend schooljaar
In het nieuwe gebouw krijgen basisschool De Kersenboom, kinderdagverblijf De Kersjes en buitenschoolse opvang De Kersenbende van KMN Kind & Co vanaf het schooljaar 2018/2019 een plek.

Van tijdelijk naar definitief
Sinds maart 2010 is brede school De Kersenboom gehuisvest in een tijdelijke locatie. Door de groei van de wijk groeit ook het aantal leerlingen sterk en daarom komt er nu een definitieve locatie bij het sportpark.

Parkeren
Tijdens de schooluren kunnen ouders en leerkrachten gebruik maken van de parkeervoorziening van het sportpark. Buiten schooltijden is het parkeerterrein beschikbaar voor de sportverenigingen.

Veiligheid
Het langzame (fiets)verkeer door de wijk wordt gescheiden van het autoverkeer langs de wijk. Dat moet de veiligheid voor kinderen en hun ouders die op de fiets of te voet naar school gaan, vergroten.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief