Afbeelding

Sneller en prettiger reizen met de bus tussen Diemen en Amsterdam-Zuidoost

Buurt / wijk

DIEMEN - De werkzaamheden aan het bustraject vanaf de Dolingadreef, Daalwijkdreef, Elsrijkdreef in Amsterdam Zuidoost tot aan de Provincialeweg in Diemen zijn klaar.

Op het bustraject is een vrije busbaan aangelegd en is groot onderhoud aan de rijbanen uitgevoerd. Door de uitgevoerde werkzaamheden verbetert de doorstroming van het openbaar vervoer op dit traject waardoor reizigers voortaan sneller en prettiger reizen.

De werkzaamheden duurden in totaal een half jaar. In dit half jaar zijn de bushaltes samengevoegd, verbreed en toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Voor het project is 20.000 ton asfalt gebruikt en zijn 35.000 tegels gelegd. De looproutes van en naar de bushaltes in de buurt zijn overzichtelijker en goed verlicht gemaakt. Hiervoor werden 100 extra armaturen voor openbare verlichting gebruikt. Met 100 nieuwe fietsenrekken bij en rondom de nieuwe bushaltes, zijn deze ze klaar voor de toekomst!

Investeringsagenda OV
De vernieuwing van het bustraject Daalwijkdreef is onderdeel van de Investeringsagenda OV, het meerjarige programma met als doel het OV-net in stad en regio te verbeteren. Door gericht en slim te investeren in het openbaar vervoer, werken gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en GVB samen om de bereikbaarheid van de stad en de doorstroming en betrouwbaarheid van het OV nu en in de toekomst te verbeteren en de aantrekkelijkheid, leef- en luchtkwaliteit te behouden.

 

Uit de krant