Afbeelding
Foto: Arcadis

Inloopavond onderdoorgang spoorweg

Buurt / wijk

DIEMEN - In het gemeentehuis vindt op woensdag 13 november een inloopavond plaats over de onderdoorgang van de spoorwegovergang bij het station in het centrum van Diemen. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Tijdens de avond geven medewerkers van de gemeente Diemen en ProRail toelichting over het ontwerp en de bouw van de nieuwe onderdoorgang, de sluiting van de huidige overweg en de aanleg van een tijdelijke overweg en omleidingsroute.

Betere doorstroming
Met de aanleg van de spooronderdoorgang verdwijnt een obstakel in de verbinding tussen Diemen-Noord en Diemen-Centrum. Dit gaat zorgen voor een betere doorstroming op de Ouddiemerlaan. Over een aantal jaar zijn nood- en hulpdiensten, bus- en overig wegverkeer verlost van gesloten spoorbomen. De huidige spoorwegovergang op de Ouddiemerlaan zorgt al jaren voor gevaarlijke situaties en ook voor veel oponthoud voor alle verkeersdeelnemers. Regelmatig moeten zij wachten voor het passerende treinverkeer.

Tijdelijke spoorwegovergang
Tijdens de bouw van de onderdoorgang, die ongeveer twee jaar gaat duren, wordt het verkeer omgeleid. Hiervoor wordt n 2021 een tijdelijke spoorwegovergang aangelegd, even voorbij het Van Gemertplantsoen, ter hoogte van de Harmonielaan. Zodra de tijdelijke overweg in gebruik kan worden genomen, wordt de huidige overweg op Ouddiemerlaan gesloten en wordt er vervolgens gebouwd aan de nieuwe spooronderdoorgang. Dit werk gaat van 2021 tot 2023 duren.


!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief