De ZomerSpelen komen er weer aan | DiemerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Dionne Tool

De ZomerSpelen komen er weer aan

  Buurt / wijk

DIEMEN - Nog een paar weken en dan begint de zomervakantie. Als de deuren van de scholen sluiten, beginnen in Diemen traditiegetrouw de KinderZomerSpelen én sinds een paar jaar ook de MiniZomerSpelen.

De KinderZomerSpelen zijn een begrip in Diemen. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen drie weken lang meedoen aan allerlei activiteiten. Sinds 2017 zijn er ook MiniZomerSpelen, voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool. En dat is zo'n succes dat er dit jaar is uitgebreid naar twee locaties.

Twee weken, twee locaties
De MiniZomerSpelen worden georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen (SWD). Er zijn twee weken lang activiteiten gepland: van 14 t/m/ 18 juli in en rond Huis van de Buurt 't Kruidvat en de week erna, ook weer van maandag tot en met donderdag in de Verbinding en de speelplaats. Sport en spel, dans, creatieve activiteiten en waterpret staan er op het programma.

Inschrijven
Kinderen kunnen al worden ingeschreven. Dat kan voor een van de twee weken of voor losse dagen. Inschrijven kan voor week 1 t/m woensdag 10 juli en voor week 2 t/m woensdag 17 juli via de website van de SWD.

Vrijwilligers
De MiniZomerspelen kunnen alleen doorgaan als er ook voldoende vrijwilligers komen helpen. Ook daarvoor kun je je inschrijven via de website van SWD. En het voordeel is: kinderen waarvan ouders/verzorgers komen helpen krijgen voorrang als er meer inschrijvingen dan plekken zijn.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225648&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5225650&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=diemernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=111" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>