In Diemen-Noord zijn de eerste graafwerkzaamheden begin juni al begonnen.
In Diemen-Noord zijn de eerste graafwerkzaamheden begin juni al begonnen.

Met glasvezel langs de deuren

  Buurt / wijk

DIEMEN - Vanaf 24 juni gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen in Diemen Centrum langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen.

Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

Voorbereidende werkzaamheden
Glasvezelvoorbereider Danny legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: "Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Ik kijk daarbij naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning." 

Elke woning
Alle woningen binnen het aansluitgebied van Diemen Centrum worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl zien inwoners of hun woning ook wordt aangesloten.

Glasvezeldag
Op vrijdag 28 juni organiseert KPN NetwerkNL van 14.00 tot 20.00 uur een Glasvezeldag in Theater De Omval. Daar kunnen inwoners informatie krijgen over glasvezel in hun wijk. Daarnaast is er voor inwoners voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 26 juni elke woensdag van 12.00 tot 20.00 uur een glasvezelinformatiepunt ter hoogte van de Albert Heijn in Winkelcentrum Diemerplein.

De gemeente laat weten dat er in heel Diemen glasvezel wordt aangelegd met uitzondering van Biesbosch en het buitengebied.

Meer berichten