Afbeelding
Foto: Irvin van Hemert

Gaasperdammerweg (A9) komend weekend 's nachts afgesloten

Buurt / wijk

DIEMEN - Even opletten als je komend weekend 's nachts de weg op moet: de Gaasperdammerweg (A9) wordt vrijdag- en zaterdagnacht afgesloten. 

De weg wordt afgesloten omdat er wordt gewerkt op de A9 tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht. Afgelopen oktober gebeurde dat ook al. Los van de oprit S11 Muntbergweg richting de A2 Utrecht/Amsterdam worden alle tussenliggende op- en afritten afgesloten. 

Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Dat levert een extra reistijd op van ongeveer tien minuten. 

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) naar vijf rijstroken per rijrichting en een wisselstrook. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Er wordt een drie kilometer lange tunnel gebouwd, die zorgt voor schonere lucht en minder geluid waardoor de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bovenop de tunnel komt een park dat de wijken in Amsterdam Zuidoost met elkaar verbindt. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is in 2020 klaar. In 2021 wordt het park aangelegd. De verbreding van de A9 Holendrecht – Diemen (Gaasperdammerweg) maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief