Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Gemeente start Europese aanbesteding Holland Park West

Buurt / wijk

DIEMEN - Lex Scholten, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, daagt marktpartijen uit om op basis van een set randvoorwaarden en ambities in het gebied Holland Park West circa 600 á 700 woningen, een brede school en de bijbehorende openbare ruimte te ontwikkelen en te realiseren.

Holland Park West is het parkdeel op de voormalige kantorenlocatie Bergwijkpark Noord in Diemen. De gemeenteraad heeft op 26 april van dit jaar ingestemd met de plannen voor Holland Park West.

Randvoorwaarden en ambities

De gemeente wil in het gebied van Holland Park West een mooie leefomgeving ontwikkelen: duurzaam, aantrekkelijk met plekken waar verschillende groepen elkaar kunnen ontmoeten. Dit houdt in: veel focus op gezinnen met kinderen (waardoor het belangrijk is dat er ook voldoende buitenspeelmogelijkheden zijn, ook in relatie tot de brede school), het realiseren van een gevarieerd woningaanbod in verschillende segmenten; meer ruimte voor groen en en aandacht voor duurzaamheid.

Wonen

Zoals bekend is er een enorme druk op de woningmarkt in de Metropoolregio Amsterdam. Deze urgente maatschappelijke behoefte is voor de gemeente Diemen de hoofdreden om Holland Park West nu versneld op te pakken.

De gemeente verwacht voor de zomer van 2019 de aanbesteding af te ronden en een marktpartij te contracteren om de plannen te realiseren.

Er is vooral behoefte aan sociale huur, middensegment huur en aan woningen in de vrije sector (zowel koop als huur). Daarom hanteert de gemeente de volgende verdeling met betrekking tot het woningaanbod in Holland Park West: sociale huurwoningen: 30%, middensegment huur: 24 % en vrije sector: koop en huur: 46%.

Brede school

De gemeente wil als onderdeel van dit plan ook zo snel mogelijk de brede school realiseren. De brede school biedt ruimte voor 700 basisschoolleerlingen, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal.

Uit de krant