Afbeelding
Foto: Sherida Macintosh

Kinderen en ouders samen actief op Diemer Doe Dag

Buurt / wijk

DIEMEN - Ze is pas, pardon ál, 11 jaar, maar Chivani Macintosh Henshuys is een veelzijdige dame. Ze heeft haar eigen kledinglijn, danst en ze organiseert op zaterdag 7 juli samen met de buurtsportcoaches de eerste Diemer Doe Dag.

De Diemer Doe Dag staat bol van de activiteiten voor kinderen van groep 6, 7 en 8 én hun ouders. 

Enthousiast
Chivani diende haar idee voor de Diemer Doe Dag in voor de Daarom Diemen Challenge. De jury vond haar idee zo leuk dat zij een extra aanmoedigingsprijs uitloofde. Ook wethouder Jeroen Klaasse is heel enthousiast over Chivani's plan en verricht de officiële opening van de Diemer Doe Dag.

Programma
Kinderen uit groep 6, 7 en 8 die in Diemen wonen mogen meedoen, met hun ouders. Het evenement begint om 12.00 uur swingend met een optocht geleid door een brassband, van Theater de Omval naar de sporthal aan de Prins Bernhardlaan. De hele middag wordt er gesport waarbij de teams handbal, voetbal, korfbal en hockey spelen. Als het mooi weer is, kan er buiten ook nog slagbal worden gespeeld. Via een app kan iedereen meedoen aan een Diemer Kennisquiz. Moeder Sherida organiseert een bingo met leuke prijzen. De dag wordt in stijl afgesloten met een afterparty waar een dj de muziek verzorgt. De winnende teams krijgen een plekje aan heuse vip-tafels met een hapje en een drankje en een cadeautje.

Aanmelden
Chivani hoopt dat veel kinderen zich van tevoren aanmelden, zodat de teams alvast gemaakt kunnen worden. "Ze kunnen zich aanmelden met hun ouders, maar met een oom of tante of opa of oma mag ook, of alleen als dat niet lukt." Wie op 7 juli aangestoken door de vrolijke muziek van de brassband alsnog mee wil doen, kan zich dan ook nog inschrijven in de sporthal.

Aanmelden: mail je naam, school en klas naar d.tool@welzijndiemen.nl.
Instagram: diemerdoedag.

Lees meer in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief