De Trekschuit.
De Trekschuit.

De Trekschuit en De Wissel blijven voorlopig dicht voor autoverkeer

Buurt / wijk

DIEMEN - In Plantage De Sniep blijft voor het verkeer in de straten De Trekschuit en De Wissel voorlopig alles zoals het nu is. Als het aan de gemeenteraad ligt tenminste.

De gemeenteraad besloot dat donderdagavond. Op de publieke tribune ook deze keer veel belangstellenden.

Vorige week spraken de partijen uren over de kwestie tijdens de informatieve raadsvergadering, maar leken er toen nog niet uit te zijn.

Na nog een week intern wikken en wegen hadden de fracties nu wel een duidelijk standpunt. Weliswaar was een grote meerderheid tegen het openstellen van beide straten vanuit de zuidzijde (Muiderstraatweg) voor gemotoriseerd verkeer, zoals het college voorstelt. Maar hoe het dan wel moet, daarover verschilden de meningen. Er was een lange schorsing en druk overleg tussen de partijen voor nodig om tot een breed gedragen compromis te komen. 

De meeste partijen willen het voorlopig zo laten als het in 2016 in een motie was geregeld, namelijk uitstel van openstelling van de straten en er weer over praten als het echt nodig is. En dat is volgens deze partijen nu nog niet. Dus werd weer een motie van dezelfde strekking ingediend, en aangenomen.

Unaniem onderschreven alle raadsleden het voorstel om de speelterreinen af te bakenen zodat er een duidelijke afbakening komt ten opzichte van de fietspaden en wegen. 

Overigens, de gemeenteraad heeft nu wel heel lang gepraat over dit besluit, wettelijk zijn verkeersbesluiten een bevoegdheid van het college van B en W, niet van de gemeenteraad. Het college gaat zich daarover beraden.

Uit de krant