De Trekschuit.
De Trekschuit.

Gemeenteraad twijfelt over verkeersontsluiting Plantage de Sniep

Buurt / wijk

DIEMEN - Moeten de straten De Trekschuit en De Wissel worden opengesteld voor gemotoriseerd verkeer? En in welke variant dan?

De gemeenteraad sprak er donderdagavond lang over in de informatieve raadsvergadering, maar lijkt er nog niet uit.

Twijfel
Drie bewoners uit de wijk pleitten als insprekers voor het afgesloten laten van de straten. Verschillende fracties in de gemeenteraad gaven aan er nog niet uit te zijn. Keuze voor het afgesloten laten van de ene straat, zou bijvoorbeeld weer leiden tot meer verkeer in andere straten in de wijk. Houd je rekening met de wens van bewoners om hun kinderen veilig te laten spelen in ononderbroken grasvelden of verdeel je het verkeer eerlijk over de hele wijk?

Nu nodig
In een motie werd de uitvoering van het verkeersbesluit, waarin de straten vanaf de Muiderstraatweg opengesteld moeten worden, twee jaar geleden uitgesteld. Met de afspraak dat er weer over gepraat zou worden als het nodig zou zijn. Nu is een besluit nodig als juridische grondslag voor het realiseren van geplande appartementengebouwen, gaf verantwoordelijk wethouder Lex Scholten aan. Daarvoor zijn namelijk de gegevens over de voorziene geluidsbelasting na de keuze van een verkeersvariant nodig.

Open
Het college van B en W weet het wel: voor het college heeft de variant waarin zowel De Trekschuit als De Wissel in beide richtingen opengesteld worden, de voorkeur. De gemeenteraad neemt in een volgende raadsvergadering een besluit over het voorstel van het college.

Uit de krant