opening winkelcentrum Diemen-Zuid,
opening winkelcentrum Diemen-Zuid, Foto: Trudy Kroese

Vernieuwde winkelcentrum Diemen-Zuid geopend

Bedrijven

DIEMEN - Wethouder Hans Prins, Kees Vlaanderen (Jumbo Diemen-Zuid) en Christian Oerlemans (namens Coltavast, eigenaar van het winkelcentrum) hebben woensdagmorgen het vernieuwde winkelcentrum in Diemen-Zuid geopend. De nieuwe naam van het winkelcentrum is Winkelcentrum Diemen-Zuid. 

Winkelcentrum Diemen-Zuid heeft de afgelopen anderhalf jaar een transformatie ondergaan. 

Supermarkt Jumbo Diemen-Zuid is uitgebreid en vernieuwd. Keurslagerij Piepenbrock is verbouwd en gemoderniseerd. De luifels en gevels van de winkels in het winkelcentrum zijn vernieuwd. Dit zorgt voor een betere uitstraling. Het parkeerterrein is heringericht en door het aanbrengen van veel groen mooier geworden. En er komt nog meer groen bij. Het parkeerterrein is dinsdag opengegaan. De ondernemers zijn hier blij mee, want de winkels waren tijdens de werkzaamheden minder goed bereikbaar.

De verlichting wordt aangepast. Er komt overal in het winkelcentrum ledverlichting.
De Diemer Apotheek Zuid verhuist eind juni naar het pand aan Kruidenhof 20. Daar zat in het verleden de slijterij. De apotheek krijgt daar de beschikking over meer ruimte. In het huidige pand van de Diemer Apotheek Zuid komt een gemakswinkel met de naam Cigo. Die winkel gaat op 12 juli open. In de gemakswinkel kunnen klanten terecht voor loterijen, tabak en aanverwante zaken. Ook verhuist de Geldmaat in juli van Jumo Diemen-Zuid naar Cigo.

In Jumbo Diemen-Zuid komt een borrelshop waar klanten alcoholhoudende dranken kunnen kopen. Ook wordt er nog gezocht naar een goede invulling voor het leegstaande pand waarin in het verleden de avondwinkel was gevestigd. Aan deze zaken wordt de komende periode hard gewerkt.

Wethouder Hans Prins vertelde dat er veel rekening is gehouden met duurzaamheid. Hij riep de bewoners en de klanten van het winkelcentrum op om het winkelcentrum en de omgeving veilig en schoon te houden.

Uit de krant