De geldautomaat in de zaak van Primera Koopmans.
De geldautomaat in de zaak van Primera Koopmans.

Geldmaat wil geldautomaat in openbare ruimte in Diemen

Bedrijven

DIEMEN - Geldmaat heeft bij de gemeente een verzoek ingediend om in de openbare ruimte in Diemen een geldautomaat te mogen plaatsen met een sealbag-afstortfunctie. Bij een sealbagautomaat kunnen biljetten worden gestort die zijn verpakt in een speciale zak (sealbag). 

Het college van B en W is bereid om mee te werken aan het verzoek van Geldmaat. “Er wordt in principe medewerking verleend aan het plaatsen van een geldautomaat met sealbag-afstortfunctie in de openbare ruimte in Diemen vanwege de huidige afwezigheid van een sealbag afstort-mogelijkheid in Diemen. Hiervoor worden wel hoge eisen gesteld op het gebied van onder andere veiligheid en bereikbaarheid. Door de realisatie van een geldautomaat in de openbare ruimte kan er in Diemen ook geld worden opgenomen buiten de openingstijden van de winkels die momenteel geldautomaten aanbieden”, aldus het college.

De gemeente gaat met Geldmaat in gesprek om samen een geschikte locatie te vinden voor de geldautomaat met een afstortfunctie.

De afgelopen jaren zijn er in Diemen diverse geldautomaten in de openbare ruimte verdwenen. Dit is mede het gevolg van het sluiten van bankkantoren.

Uit de krant