Jelle Maasdam is bezig met de inrichting van Maasdam 4 Home.
Jelle Maasdam is bezig met de inrichting van Maasdam 4 Home. Foto: Trudy Kroese

Jelle Maasdam kiest voor nieuwe formule: Maasdam 4 Home

Bedrijven

DIEMEN - Maasdam 4 Home is de nieuwe naam van de zaak van Jelle Maasdam aan de Ouddiemerlaan 213. Jelle Maasdam vertelt over de veranderingen.

De zaak van Maasdam werd in 1974 geopend door Dirk Maasdam, de vader van Jelle. De zaak zat toen in winkelcentrum Diemerplein.

Jelle Maasdam begon op 21-jarige leeftijd in de zomer van 1999 in de zaak van zijn vader en nam de zaak in 2004 officieel over. Sinds tien jaar is de zaak gevestigd aan de buitenkant van het winkelcentrum.

Jelle Maasdam: “Ik begin in feite met een nieuwe zaak. De naam Maasdam 4 Home dekt de lading van ons nieuwe assortiment. Wij gaan woonartikelen verkopen zoals verlichting, vloerkleden, luxaflex, horren en woonaccessoires. Wij verkochten de laatste jaren al veel horren en luxaflex. Je kunt het zo zien: iemand koopt of huurt een huis in Diemen en wij bieden, indien gewenst, een totaalpakket vanaf de voordeur tot aan de zolderkamer. Wij houden uiteraard onze sleutelservice.”

Jelle en zijn collega Jeroen Puyenbroek staan al jaren bekend om de uitstekende service die zij verlenen en de kennis van de artikelen die zij verkopen. Zij hebben op vrijwel elke vraag het juiste antwoord.

Jelle Maasdam: “Ook als Maasdam 4 Home meten wij bij klanten thuis de maten voor luxaflex of horren op. Wij bezorgen de artikelen en installeren die in de woning. En als mensen vragen hebben kunnen zij uiteraard altijd bij ons terecht. Wij proberen voor elk probleem een passende oplossing te zoeken.”

Jelle Maasdam vertelt hoe hij op het besluit is gekomen om met Maasdam 4 Home te starten. “De klant is veranderd en wij veranderen mee met de klant. Veel mensen hebben het tegenwoordig druk en hebben geen zin om thuis te klussen of hebben niet de kennis om klussen uit te voeren. Zij laten dat liever door een professional doen.”
Nu de zaak transformeert in Maasdam 4 Home betekent dat dat er afscheid wordt genomen van een deel van het assortiment. “Wij verkopen binnenkort geen ijzerwaren, gereedschappen en sanitair meer. Wij houden momenteel een grote uitverkoop van artikelen die uit ons assortiment verdwijnen. Er zijn kortingen tot wel 50 procent.”

Hij vertelt dat sinds de start van de coronapandemie in het voorjaar van 2020 en de gedwongen sluiting van winkels de klant is veranderd. “Ik doel op het koopgedrag en de bezigheden van de klant. Er is de laatste jaren minder interesse voor artikelen die nu uit ons assortiment verdwijnen. Ik ben andere accenten gaan leggen. Ik stond vroeger dikwijls in de winkel, maar de laatste jaren ben ik bijna dagelijks actief in de buitendienst, vaak met het ophangen van horren of luxaflex.”

Hij hoopt dat Maasdam 4 Home medio april helemaal klaar is. Voor die periode zal de zaak korte tijd dichtgaan voor de verbouwing, waarschijnlijk maximaal een week.

Maasdam houdt uitverkoop.

Uit de krant