Iede Hoorn (voor de auto) leidt een uitvaart.
Iede Hoorn (voor de auto) leidt een uitvaart. Foto: Spikes Fotografie

'Ik vind het belangrijk om de nabestaanden te ontzorgen'

Bedrijven

DIEMEN - Iede Hoorn Uitvaartzorg bestaat een jaar. Het bedrijf uit Amsterdam werkt veel in Diemen. Eigenaar Iede Hoorn vertelt over het bedrijf. Iede Hoorn (33) koos drie jaar geleden voor een nieuwe werkkring. Hij ging werken in de uitvaartbranche en richtte twee jaar later, in oktober 2018, zijn eigen bedrijf op: Iede Hoorn uitvaartzorg.

Iede voltooide de studie sociaal pedagogisch werk en werkte daarna in de luchtvaart. Hij kwam al jong in aanraking met de uitvaartzorg. Een leraar van zijn middelbare school organiseerde een excursie naar een uitvaartcentrum. Iede vond het enorm interessant. Toen hij drie jaar geleden naar de sportschool fietste, zag hij een bord langs de weg waarop stond dat er een uitvaartcentrum in de buurt werd gebouwd. Iede werd erdoor gegrepen en besloot de uitvaartbranche in te gaan. Hij ging aan de slag bij een bedrijf, leerde het vak en besloot een jaar geleden voor zichzelf te beginnen.

Het motto van Iede Hoorn Uitvaartzorg is: 'een persoonlijke uitvaart'. "Als ik gebeld word door familie van een persoon die is overleden, win ik meteen informatie in over de wensen voor de uitvaart. Ik begeleid de uitvaart van het begin tot het einde en verleen ook nazorg. Ik vind het belangrijk om de nabestaanden te ontzorgen. Zij hebben na het overlijden van een familielid al heel veel aan hun hoofd."


Lees verder in de digitale editie

Uit de krant