Ook de radio, wel 60 jaar oud, wordt gerepareerd.
Ook de radio, wel 60 jaar oud, wordt gerepareerd.

Een tweede leven voor kapotte apparaten in het Repair Café

Algemeen

DIEMEN - Met een kopje koffie onder handbereik een kapot apparaat repareren. Afgelopen zaterdag was daar ook nog een stuk taart bij in het Repair Café Diemen om de prijs van 1.000 euro te vieren die de organisatie heeft gewonnen in de actie WeCycle.

Het Repair Café werd zaterdag voor een keer gehouden in de kantine van de gemeentewerf aan Landlust. Vlak bij het recycleplein waar de inwoners van Diemen de prijs in de wacht sleepten door zo veel mogelijk apparaten in te leveren.

Bijzondere reparaties
Het was druk zaterdag. De vrijwillige reparateurs bogen zich over 13 kapotte apparaten. Samen met de eigenaren, want dat is het Repair Café: samen repareren en het zo zelf leren. Negen apparaten konden gerepareerd worden. En daar zaten bijzondere reparaties bij: een platenspeler en een buizenradio bijvoorbeeld.

Buizenradio
De eigenaar van de radio vertelde dat hij deze 60 jaar geleden nieuw had gekocht en dat hij en zijn vrouw er altijd veel plezier van hadden gehad. Maar nu bleef de radio al een tijdje stil. Het duurde even, maar reparateur Louis kreeg hem weer aan de praat. De eigenaar ging tevreden naar huis, met de radio én de mixer die deze middag ook gerepareerd was.

Vrijwilligers
De vrijwilligers van het Repair Café gaan gewoonlijk iedere tweede zaterdag van de maand aan de slag in zorgcentrum De Diem. Het volgende Repair Café wordt gehouden op 12 maart tussen 14.00 en 17.00 uur.

Uit de krant